Baltijā

Lietuvā sola transporta kolapsu: no veikalu plauktiem var pazust virkne preču

© Sputnik / Виктор ТолочкоФура на белорусско-литовской границе
Фура на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kravas mašīnu vadītāju trūkums var novest pie preču deficīta, situācija vairs nav kritiska, tā jau ir ekstrēma, apgalvo Lietuvas autopārvadātāju asociācija.
RĪGA, 11. oktobris - Sputnik. Lietuvas nacionālās autopārvadātāju asociācijas "Linava" dati liecina, ka tālbraucēju trūkuma dēļ šogad Lietuvā no veikalu plauktiem varētu pazust virkne preču, raksta grani.lv.
Asociācijas vadītājs Zenons Buivīds norāda, ka pēdējais gads transporta sektoram bija ļoti smags un izveidojušos situāciju varētu nosaukt par ekstrēmu.
Железнодорожные пути, занесенные снегом - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Baltijā
Lietuvā drīz pārvadājumu nebūs: Lietuvos geležinkeliai vēlas strādāt Polijā
"Profesionālo autovadītāju trūkums arvien vairāk traucē kompāniju darbu. Pārvadātāji kavējas ar preču piegādēm, par ko maksā soda naudu, ar viņiem bieži lauž līgumus," stāsta Buivīds.
Turklāt viņš piebilda, ka tagad pārvadātāji arvien biežāk paliek bez darba, taču kredīti ir jāmaksā. Ar katru dienu kļūst sliktāk, uzsver asociācijas vadītājs.
"Mēs neizslēdzam britu scenārija iespējas, kad būs problēmas ar dažu preču piegādi, jau tagad ar piegādēm novērojamas noteiktas problēmas," sacīja Buivids.
Перебои в поставках топлива на АЗС в Лондоне - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Pasaulē
Krievija atņēmusi Lielbritānijai produktus, gāzi un benzīnu
Situācija loģistikas jomā ir saasinājusies pēc tam, kad Sociālās aizsardzības ministre Monika Navickiene atteikusies piešķirt papildu 15 000 kvotu tālbraucēju piesaistei no trešajām valstīm.
Septembrī Lielbritānijā radās problēmas ar degvielas piegādi BP degvielas uzpildes stacijās. Kā skaidroja kompānijā, šāda situācija ir saistīta ar kravas autovadītāju trūkumu, kas piegādā degvielu no naftas pārstrādes rūpnīcām uzpildes stacijās. Pēc Brexit daudzi eiropieši nevarēja turpināt darbu Lielbritānijā, bet jaunus darbiniekus nepaspēja sagatavot Covid-19 pandēmijas dēļ.
Ziņu lente
0