Latvijā

Latvijā šogad tika arestēti 1,4 miljardi eiro naudas atmazgāšanas lietu ietvaros

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasКупюры евро
Купюры евро - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Latvijā tika uzsākti jau aptuveni 300 kriminālprocesi par līdzekļu atmazgāšanu.
RĪGA, 10. oktobris - Sputnik. Latvijas Valsts policija šogad panākusi aresta uzlikšanu aktīviem aptuveni 1,4 miljardu eiro vērtībā krimināllietu par līdzekļu atmazgāšanu ietvaros, turklāt aptuveni 47 miljoni eiro atzīti par noziedzīgi iegūtiem un ieskaitīti valsts budžetā, pastāstīja Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, ziņo BNN.
Roku dzelži  - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Latvijā
Krāpnieki izmāna naudu tiem, kuri grib nopelnīt internetā
Pēc Grišina vārdiem, šogad aptuveni 300 kriminālprocesos, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, policija ir uzlikusi arestu dažādiem aktīviem - finanšu līdzekļiem, īpašumam, transportlīdzekļiem. No aptuveni 1,4 miljardiem arestēto līdzekļu ap 47 miljoniem eiro tika atzīti par nelikumīgi iegūtiem, no kuriem pusmiljons piešķirts noziegumos cietušajiem cilvēkiem.
Arestēto aktīvu vērtība ir daudz augstāka nekā summas, ko tiesa atzinusi par noziedzīgi iegūtajiem, taču Grišins atzīmēja, ka katrs kriminālprocess un tā virzība ir individuāla un policija savā darbā regulāri veic paralēlo finanšu izmeklēšanu un pēta, kur investēti noziedzīgajā ceļā iegūtie līdzekļi.
Ziņu lente
0