Pasaulē

Bloomberg: ģeopolitiskie dievi ir Putinam labvēlīgi

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГазокомпрессорная станция
Газокомпрессорная станция - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krieviju nevar vainot Eiropas enerģētikas krīzē, norāda izdevums.
RĪGA, 10. oktobris - Sputnik. Krievija pagaidām nav paguvusi palīdzēt Lielbritānijai un Eiropai tikt galā ar dabasgāzes piegādes problēmām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz publikāciju izdevumā "Bloomberg".
Pēc raksta autora domām, pēdējos mēnešos Maskavai tiešām tika sniegta iespēja stiprināt savu dižvalsts statusu.
"Ģeopolitiskie dievi sūta Putinam debesu mannu," viņš paziņoja, piebilstot, ka īstermiņa perspektīvā šo enerģētisko krīzi iespējams novērst, tikai palielinot Krievijas gāzes eksportu.
Tāpat autors atzīmē, ka Eiropas politiķi labi saprot, ka tuvākajā laikā situācija gāzes tirgū, visticamāk, pasliktināsies. Un eiropiešiem atliek vien cerēt, ka ziema būs siltāka, nekā ierasts.
"Tas noliek Putinu vienā rindā ar Māti Dabu," ironizē žurnālists. Turklāt pēc viņa domām, Krievijas līderi nevar vainot krīzes uzsākšanā.
Ogles Ustjlugas ostā - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Viedoklis
Ogles silda kabatu. Kāpēc Eiropai tik dārgi izmaksā degviela no Krievijas
Autors aicina izskatīt esošo saasinājumu nevis kā atsevišķu notikumu, bet gan kā "logu uz nākotni", kur situācija ar energoresursu nodrošināšanu būs neprognozējama.
Nesen Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka "Gazprom" ir jāizpilda ar Ukrainu noslēgtajā gāzes tranzīta līgumā paredzētās saistības.
Ziņu lente
0