Viedoklis

Nepaspēs ne iepīkstēties. Krievijas "Cirkon" noveduši Rietumus militārā strupceļā

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasAtomzemūdene "Severodvinsk"
Atomzemūdene Severodvinsk - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāda raķete pasaulē ir vienīgā. Trāpa mērķī no lielāka attāluma, ir precīzāk un ar juveliera precizitāti izvairās no PGA. Tā Rietumu militārie eksperti apraksta Krievijas hiperskaņas raķeti "Cirkon" salīdzinājumā ar NATO bruņojumu.
Rietumu karavīri jau lauza galvas, atzīmēja radio Sputnik autors Oļegs Obuhovs. Jo "Cirkon" liek izmest no prāta visus mūsdienīgākos jūras kaujas noteikumus.
Raķetes ātrums – līdz 9 Mahi (vairāk nekā 10 tūkstoši km/h vai apmēram 3 km/sek.). Spēj likvidēt mērķus tūkstoš kilometru attālumā no starta vietas. To ir gandrīz neiespējami neitralizēt: pasaulē vēl nav PGA sistēmas, kas būtu uz to spējīga. Hiperskaņas raķetes izmēģinājumi parādīja, ka amerikāņu flotei vienkārši nevajadzētu "bāzt degunu" Krievijas teritoriālajos ūdeņos: tikai dažas minūtes, un kuģu grupa ar iznīcinātājiem tilpnēs vienkārši vairs nav. Tā "Cirkon" iespējas apraksta žurnāls Military Watch.
Военнослужащий нажимает кнопку Залп во время пуска баллистической ракеты в рамках учений стратегических сил - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Viedoklis
Neredzama un nenotverama: ko spēj Krievijas hiperskaņas raķete "Cirkon"
Raksta autors stāsta: Krievijas bruņojums attīstījies tiktāl, ka rietumvalstu JKS būs ļoti grūti to panākt. Nelaime tā, ka viņi "vēl aizvien paļaujas uz ļoti maza darbības rādiusa zemskaņas raķešu modernizētiem variantiem - Harpoon un Exocet, kas tika izmantotas aukstā kara gados". NATO pašreizējais bruņojums ir īstas pagātnes paliekas.
Krievija plāno apgādāt ar raķetēm "Cirkon" gan kuģus, gan zemūdenes, piemēram, "Yasen M". Tā kā zemūdenes var uzņemt 32-40 hiperskaņas raķetes, tām būs "tīrais nieks noslaucīt lielus kuģus no ūdens virsmas".
Pat "viena "Yasen" klases zemūdene var nodemonstrēt spēku, ar ko pietiks, lai divkārt izsistu no ierindas aviācijas bāzes grupu," secināja autors.
Līdztekus "Yasen" Krievija apbruņos ar "Cirkon" arī 22350 projekta fregates, kā arī kreiseri "Admiral Nahimov" un zemūdeni "Irkutsk"pēc globālās modernizācijas.
Ziņu lente
0