Pasaulē

Ķīnā prognozē jauna "vīrusa X" parādīšanos

© Sputnik / Grigoriy SysoyevLaboratorijas izmeklējumi
Laboratorijas izmeklējumi - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Slimību kontroles un profilakses centra vadītājs ir pārliecināts, ka nākotnē sagaidāms jauns vīruss, un aicināja pasauli sadarboties.
RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Ķīnas Slimību kontroles un profilakses centra (SKPC) vadītājs Gao Fu starptautiskajā forumā, kas veltīts zinātnes un tehnoloģijas jautājumiem sabiedrībā, pauda pārliecību, ka nākotnē cilvēce noteikti saskarsies ar jaunu vīrusu un izvirzīja mijiedarbības principu, kas ļaus sagatavot nepieciešamos pasākumus.
Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2021
Ķīna atbildēja uz paziņojumiem par koronavīrusa mākslīgu izcelsmi
"Pasaule ir saskārusies ne tikai ar koronavīrusa pandēmiju, bet arī virkni citu problēmu, piemēram, infodēmiju, kuras ietvaros savijas aktuālā informācija un dezinformācija. Rezultātā rodas milzum daudz baumu un problēmu, ko nākas risināt," atzīmēja speciālists.
Gao Fu uzsvēra, ka nākotnē pasaule noteikti saskarsies ar tā saucamo vīrusu X, kura īpatnības pagaidām nevienam nav zināmas un kas var parādīties jebkurā vietā un jebkurā brīdī.
"Cilvēces nākotnes labad pie problēmas risinājuma ir jāstrādā kopā. Šī iemesla dēļ es ierosinu "četru C principu": sadarbība (cooperation), sāncensība (competition), saziņa, jeb informācija apmaiņa (communication), un, visbeidzot, koordinācija, dažkārt arī no trešās puses (coordination)", uzsvēra eksperts.
Sieviete ar bērnu Uhaņā - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Viedoklis
"Cilvēks, kurš paredzēja pandēmiju", gaida cilvēces izmiršanu
No iepriekš minētajiem principiem eksperts īpašu uzmanību pievērsa informācijas apmaiņai, jo tieši atklāta informācijas apmaiņa no Ķīnas puses ļāva zinātniekiem visā pasaulē tik īsā laikā sākt koronavīrusa profilaksei paredzēto vakcīnu izstrādi.
Ikgadējais Kioto forums "Zinātne un tehnoloģijas sabiedrībā", kurā tradicionāli piedalās valdību pārstāvji, kompāniju un zinātnisko centru vadītāji no dažādām valstīm, notika tiešsaistes formātā ar mērķi novērst koronavīrusa izplatību. Pirms pandēmijas tas ik gadus notika Kioto pilsētā Japānā.
Ziņu lente
0