Baltijā

"Dabūsim Krimu atpakaļ": Lietuvas eksprezidents cer uz Krievijas drīzu sabrukumu

CC BY-SA 2.0 / MEDIA WNET / Poranek Wnet z Wilna Fot. Luiza KomorowskaВитаутас Ландсбергис
Витаутас Ландсбергис - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas pirmais prezidents Vītauts Landsberģis uzskata, ka Ukraina atgūs Krimu tikai pēc Krievijas sabrukuma.
RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Krima atgriezīšoties Ukrainas sastāvā tikai gadījumā, ja Krievija sabruks, sarunā ar izdevumu "Den" paziņoja Lietuvas Augstākās padomes bijušais priekšsēdētājs Vītauts Landsberģis, vēsta RIA Novosti.
Pēc viņa domām, tas esot laika jautājums.
"Krievija sabruks tāpēc, ka visām impērijām ir savs gals. Krievija jau sabrukusi divas reizes un sabruks trešo reizi," klāstīja politiķis.
Pie tam viņš pievērsa uzmanību tam, ka pussalas jautājumā Maskavas viedoklis ir principiāls.
"Es domāju, tā gluži nebūs, kā uzskata Ukrainas valdība, paziņojot, ka mēs atgūsim Krimu, iespējams, pat drīz. Taču šis "drīz" vai "ne drīz" atnāks tikai ar Krievijas sabrukumu, ne agrāk. Nebūs tā, ka Krievija ar visām tās kodolbumbām atdos Krimu," politiķis rezumēja.
Krima kļuva par Krievijas reģionu 2014. gada martā saskaņā ar referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Atkalapvienošanos ar Krieviju atbalstīja 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Ukraina pussalu uzskata par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Maskava jau vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji pieņēmuši lēmumu demokrātiskā ceļā, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.
Ziņu lente
0