Latvijā

Austrumu slimnīca no pirmdienas apturēs plānveida operācijas

© Sputnik / Sergey MelkonovОперационная в больнице им. Паула Страдыня
Операционная в больнице им. Паула Страдыня - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz visas gultasvietas Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā aizņem Covid-19 pacienti, ceturtā daļa nodaļas darbinieku paši ir slimi.
RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) no 11. oktobra pārtrauks dienas stacionāra pakalpojumu sniegšanu un plānveida operācijas, vēsta Mixnews.lv.
RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis 6. oktobrī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē paziņoja, ka plānveida operāciju ierobežojumi neattiecas uz onkoloģiskajām operācijām un citām svarīgām medicīniskajām manipulācijām, ko slimnīca turpinās nodrošināt.
Daugavpils reģionālā slimnīca - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Latvijā
Ārstēties un ēst uz darba devēja rēķina: jauni noteikumi no 2022. gada
Trešdien RAKUS ārstējās 201 Covid-19 pacients. Patlaban slimnīcā aizņemti 93% Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu, palikušas brīvas 14 vietas. No intensīvās terapijas gultasvietām Covid-19 pacienti aizņēmuši 94%, brīva bija tikai viena vieta. Radušās arī problēmas ar personālu, jo daļa darbinieku ir saslimuši: šodien slimnīcā trūkst 23% intensīvās terapijas darbinieku.
Patlaban slimnīca cenšas uz vispārējās terapijas un plānveida operāciju gultasvietu rēķina iekārtot jaunas vietas pacientiem ar koronavīrusu.
RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis paziņoja, ka šobrīd neuzskata par nepieciešamu izsludināt ārkārtas situāciju veselības aprūpes jomā, taču situācija var mainīties jau nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā.
Iepriekš slimnīcā jau bija ieviests ārkārtējās situācijas režīms, taču septembra vidū to atcēla.
 Daugavpils reģionālā slimnīca - Sputnik Latvija, 1920, 26.09.2021
Latvijā
Obligātās vakcinācijas dēļ Daugavpils slimnīcu nāksies slēgt
14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs Latvijā pieaudzis no 627,9 līdz 680,5 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Augstāks rādītājs valstī bija vērojams pandēmijas iepriekšējā viļņa laikā janvārī – tas pārsniedza 600 gadījumus laikā no 30. decembra līdz 23. janvārim, vairākas dienas tuvojās 700.
Ziņu lente
0