Pasaulē

"Sātanists" no Lietuvas cietsirdīgi nogalinājis latvieti

© Sputnik / Sergey MelkonovВыставка охотничьих и рыболовных принадлежностей и аксессуаров
Выставка охотничьих и рыболовных принадлежностей и аксессуаров - Sputnik Latvija, 1920, 05.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvietis piedāvāja latvietim pajumti, pēc tam nogalināja viņu "nepiedienīgas" uzvedības dēļ un nedēļu turēja līķi virtuvē.
RĪGA, 5. oktobris - Sputnik. Ziemeļīrijā Lietuvas pilsonis Šarūns Nauburaitis nogalināja savu paziņu no Latvijas Māri Ludboržu un paziņoja tiesai, ka viņš esot "sātanists", vēsta Sputnik Lietuva.
Turklāt viņš nozaga nogalinātā bankas karti un trīs reizes izmantoja to alkohola un uzkodu iegādei.
Nauburaitis pastāstīja, ka iepazinies ar latvieti 2020. gada februārī imigrācijas centrā. Vēlāk centru slēdza pandēmijas dēļ, un Ludboržs bija spiests nakšņot uz ielas, tāpēc Nauburaitis piedāvāja viņam pajumti.
Pēc apsūdzētā teiktā, slepkavības dienā, latvietis atnācis mājās piedzēries, starp viņiem radies konflikts, jo Ludboržs nepieklājīgi uzvedās un negribēja atdot parādu desmit mārciņu apmērā. Rezultātā Nauburaitis viņu nogalināja, bet pēc tam mēģinājis krūtīs iegriezt vārdu "cūka".
Mirstīgās atliekas atradās virtuvē apmēram nedēļu. Tad Nauburaitis ieradās policijas iecirknī un atzinās slepkavībā, kā arī pastāstīja policijai, ka esot "sātanists" un viņam pusaudža gados paticis nogalināt dzīvniekus.
Notikuma vietā policijas darbinieki atrada guļammaisā ievietotu izkropļotu ķermeni.
Apsūdzētā advokāts paziņoja, ka notikušais, lai arī vardarbīgs, tomēr nav bijis saistīts ar okultismu vai kāda rituāla veikšanu. Viņš paziņoja, ka viņa klients ir alkoholiķis ar garīga rakstura problēmām, kā arī atzīmēja, ka Nauburaitis nav mēģinājis bēgt no valsts, bet pats padevies policijai.
Spriedums tiks pasludināts 8. oktobrī.
Ziņu lente
0