Latvijā

Telefonkrāpnieki izgudroja jaunu krāpšanas metodi

© Sputnik / Алексей ФилипповМужчина говорит по телефону
Мужчина говорит по телефону - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savām krāpnieciskās shēmām noziedznieki izmanto eksistējošus Latvijas mobilo telefonu numurus.
RĪGA, 4. oktobris - Sputnik. Mobilā operatora SIA "Bite Latvija" pārstāve pastāstīja, ka pagājušonedēļ bija fiksēti krāpšanas mēģinājumi ar viltotu numuru palīdzību, raksta jauns.lv.
Tiek ziņots, ka krāpnieki izmanto eksistējošus Latvijas mobilo telefonu numurus, zvanot caur ārvalstu tīklu. Atzvanot uz numuru, no kura zvanīja krāpnieki, uzdodoties par bankas darbiniekiem, zvanītājam atbildēs reāli cilvēki Latvijā, kuru mobilā telefona numurs tika izmantots krāpnieciskiem mērķiem.
Roku dzelži  - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Latvijā
Krāpnieki izmāna naudu tiem, kuri grib nopelnīt internetā
Šiem zvaniem ļaundari izmanto IP telefoniju un sarežģītu šifrēšanas sistēmu. Visbiežāk šādi zvani tiek pārraidīti uz Latviju caur ārvalstu mobilo sakaru tīkliem.
"Bite" Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja Una Ahuna-Ozola uzsvēra, ka telefonkrāpnieku izmantotās metodes strauji evolucionē.
Iepriekš ziņots, ka Latvija pievienojās apvienotai starptautiskai izmeklēšanas grupai, kas tika izveidota telefonkrāpnieku apkarošanai.
Kā informēja Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Ruslans Grigs, Austrumeiropas valstīs pastāv milzīgi zvanu centri, kuru darbinieku mērķis ir izvilināt personiskos datus no lētticīgiem cilvēkiem. Cīnīties ar tādām noziedzīgām organizācijām var tikai kopīgiem spēkiem, uzskata Grigs.
Банковская карта на клавиатуре - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Latvijā
Krāpnieki-ezotēristi izvilinājuši no Latvijas iedzīvotāja 15 000 eiro
Ziņu lente
0