Politika

Pietiek naidoties: Somijas prezidents aicina ES mainīt attieksmi pret Krieviju

Somijas prezidents Sauli Nīniste - Sputnik Latvija, 1920, 03.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bez konstruktīva dialoga ar Maskavu nebūs iespējams izveidot Eiropas drošības sistēmu, ir pārliecināts Somijas valsts vadītājs Sauli Nīniste.
RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Eiropas Savienībai vajadzētu atteikties no konfrontācijas politikas attiecībās ar Krieviju, uzskata Somijas valsts vadītājs Sauli Nīniste. Viņš aicināja saprast, ka atteikšanās no dialoga ar Maskavu Eiropas drošības jautājumos draud ar negatīvām sekām, vēsta Sputnik Meedia.
Флаги Латвии и ЕС - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Somijas Finanšu ministrija aplēsusi labumu, ko Latvijai un Igaunijai devusi dalība ES
"Pastāv risks, ka tiks zaudēta uz sadarbības pamatiem liktā drošības tradīcija. Tā, ejot ar aizvērtām acīm, mēs varam nonākt vēl nopietnāka konflikta centrā nekā pašlaik," Nīnistes teikto citēja portāls YLE.
Šajā kontekstā Somijas prezidents pauda šaubas par to, vai lietderīgi ir Rietumu mēģinājumi veidot attiecības ar Maskavu uz militāra spēka pastiprināšanas pamatiem.
"Mums vajadzīgs nevis tāds dialogs kā pašlaik, kura apstākļos mēs esam kurli viens pret otru, bet gan dialogs, kas patiešām pārvar robežas. Tas ir dialogs, kas ņem vērā mūsu domstarpības, taču tiecas stiprināt uzticību un atrast mūsu kopsaucējus," secināja Somijas prezidents.
Iepriekš Sputnik Meedia pastāstīja, ka Sauli Nīniste ļoti negatīvi novērtēja ES politiku attiecībās ar trešajām valstīm. Pēc Somijas prezidenta domām, Afganistānas piemērs rada lielas šaubas par Rietumu spēju popularizēt savas vērtības.
"Ja divdesmit gadus ilgu pūļu rezultāts ir tāds, tāda tad ir krīzes noregulēšanai sākto miernešu operāciju nākotne? Kādas ir Rietumu iespējas izplatīt savas vērtības, un vai vispār tāda vēlēšanās pastāv?" atzīmēja Nīniste.
Ziņu lente
0