Video

Grēta Tūnberga pārmet pasaules līderiem tukšus solījumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamā zviedru ekoaktīviste Grēta Tūnberga apsūdz pasaules valstu vadītājus par tukšu pļāpāšanu klimatiskās krīzes apstākļos.
Zviedru ekoaktīviste Grēta Tūnberga uzskata, ka pasaules valstu līderu solījumi atrisināt klimatiskās krīzes problēmas ir tikai "bla-bla-bla", stāsta Guardian.
ASV un ES valstu līderi apliecināja, ka apņēmušies panākt ogļskābās gāzes neitralitāti līdz gadsimta vidum un attīstīt "zaļo ekonomiku".
"Zaļā ekonomika. Bla-bla-bla. Ogļskābās gāzes neitralitāte līdz 2050. gadam. Bla-bla-bla... Vārdi, kas skan lieliski, tomēr pagaidām nav veduši pie darbiem. Mūsu cerības un ambīcijas slīkst viņu tukšajos solījumos," Tūnberga konstatēja savā runā jauniešu ekoloģiskajā samitā "Youth4Climate" Itālijā.
Грета Тунберг - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Viedoklis
Nav attaisnojusi uzticību: Grētai Tūnbergai "šuj lietu" par terorismu
Pasaules valstu vadītāju pieeju klimata problēmu risināšanā aktīviste nosauca par "tīšu bezdarbību" un "nodevību pret tagadējām un nākamajām paaudzēm".
Jauniešu samits "Youth4Climate" klimata pārmaiņu jautājumos notika 28.-30. septembrī Milānā. Tajā piedalījās 400 cilvēki vecumā no 15 līdz 29 gadiem. Pasākumu organizēja Itālijas vadība vienošanās ietvaros, kas noslēgta ar Lielbritāniju par priekšsēdētāja vietu samitā COP26 (ANO Klimata pārmaiņu pamata konvencijas pušu konferences 26. sesija).
COP26 notiks novembrī Glāzgovā. Plānots, ka tajā piedalīsies aptuveni 200 valstu pārstāvji, ieskaitot pasaules valstu vadītājus, ekspertus un aktīvistus. Pasaules valstu vadītāju tikšanās Glāzgovā ieplānota 1.-2. novembrī, pats samits ilgs divas nedēļas. Samita gaitā plānots pieņemt vairākus dokumentus par siltumnīcas gāzu izmešu un ogļskābās gāzes neitralitātes panākšanas jautājumiem.
Ziņu lente
0