Latvijā

Policisti Latvijā nopietni ķersies pie Covid-19 ierobežojumu ievērošanas pārbaudēm

© Sputnik / Сергей МелконовПожар в хостеле на улице Меркеля, в центре Риги
Пожар в хостеле на улице Меркеля, в центре Риги - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumsargi Latvijā no jauna vērīgi sekos pašizolācijas un aizsargmasku nēsāšanas noteikumu ievērošanai.
RĪGA, 1. oktobris – Sputnik. Likumsargi Latvijā ar jauniem spēkiem sekos pašizolācijas un aizsargmasku nēsāšanas noteikumu ievērošanai, paziņoja Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andriss Zellis, raksta Press.lv.
Zellis tālredzīgi atzīmēja, ka policisti kopš Covid-19 pandēmijas sākuma nenogurstoši sekoja epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanai, tomēr jāpatur prātā, ka likumsargiem ir arī citas funkcijas.
Policijai nepietiks resursu, lai novērotu, vai iedzīvotāji nēsā aizsargmaksas, tomēr pārbaudes sabiedriskajā transportā policisti spēj veikt, brīdināja Zellis.
Sieviete aizsargmaskā Rīgas trolejbusā - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Latvijā
Uga Dumpis: citās valstīs ierobežojumus ievēro, bet Latvijā – ne
Un tas nenozīmē, ka visiem bez maskas pieķertajiem nekavējoties draud stingrs sods. Policisti apņēmušies veikt skaidrojošu darbu, bet sods tiks piespriests, kad cilvēki atklāti ignorēs ierobežojumus.
No pašizolācijas viedokļa policisti patlaban kontrolē apmēram 5000 cilvēku. Pie tam no 7. aprīļa ierosināti apmēram 10 tūkstoši lietu par administratīvajiem pārkāpumiem – ierobežojumu neievērošanu. Tāpat šajā laika periodā izteikta virkne brīdinājumu.
Slimību profilakses un kontroles centra dati rāda, ka vakar Latvijā veikti 28 442 koronavīrusa testi, fiksēti 1208 jauni infekcijas gadījumi.
Miruši 11 cilvēki ar Covid-19 dažādās vecuma grupās no 30 līdz 89 gadu vecumam.
Starp cilvēkiem, kam aizvadītajā diennaktī apstiprinājusies Covid-19 diagnoze, 991 nav vakcinējies vai nav noslēdzis vakcinācijas kursu, 217 cilvēki bija vakcinējušies.
Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju sasniedz 486,5 gadījumus.
Kopš pandēmijas sākuma Latvijā reģistēti 158 291 Covid-19 gadījumi, miruši 2717 cilvēki.
Ziņu lente
0