Video

Krievijas resors var bloķēt YouTube, atbildot uz RT kanālu dzēšanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vārda brīvība Rietumu izpratnē: bloķēt nepatīkamu telekanālu kanālus YouTube un vajāt žurnālistus, kuri sadarbojas ar valdībai nepatīkamiem medijiem.
Krievijas resors, kas veic komunikāciju kontroli, "Roskomnadzor" piedraudēja bloķēt YouTube, ja video hostings neatjaunos dzēstos kanālus RT DE un Der Fehlende Part – Russia Today redakcijas Vācijā. Atbilstošā vēstule nosūtīta Google vadībai.
"Ja resursa īpašnieks neizpildīs "Roskomnadzor" brīdinājumu, likumdošanā paredzēti piekļuves pilna vai daļēja ierobežojuma pasākumi," teikts vēstulē.
Fakts, ka YouTube atļāvies bloķēt RT kanālus, pārkāpj informācijas brīvas izplatības principus. Saskaņā ar Krievijas normatīvajiem aktiem, tā ir cilvēka tiesību un brīvību ierobežošana.
RT galvenā redaktore Margarita Simoņana nosauca notiekošo par "īstu mediju karu".
"Ļoti gaidu, ka dzimtā valsts bez kavēšanās aizliegts Krievijā Deutsche Welle un citus vācu medijus, kā arī slēgs ARD un ZDF korespondentu punktus. Turklāt es vēl neko neesmu teikusi par sankcijām pret pašu YouTube. Mums tas jādara vismaz pašcieņas labad,"
Margarita Simoņana
RT un starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore
Vācijas varasiestādes paziņoja, ka tām nav sakara ar lēmumu par bloķēšanu. Pats YouTube apgalvo, ka kanāli dzēsti, jo it kā esot izplatījuši dezinformāciju par koronavīrusu.
Tomēr Rietumu video hostingi un sociālie tīkli jau daudzkārt minējuši nekādi nepamatotus ieganstus, lai kavētu Krievijas žurnālistu darbu, ieskaitot aģentūras Sputnik un Baltnews, kas strādā starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" paspārnē. To lapas Facebook tiek bloķētas, žurnālistus, kuri sadarbojas ar šiem portāliem Baltijas valstīs, vajā un ierosina pret viņiem krimināllietas.
Tā izskatās vārds brīvība Rietumu izpratnē.
Ziņu lente
0