Politika

ASV kongresmenis pārmet prezidentam: Džo Baidens pārvērš Zemi par bīstamu vietu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве
Президент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Senāta loceklis Kriss Stjuarts uzskata, ka ASV prezidenta darbības padara dzīvi aizvien bīstamāku
RĪGA, 1. oktobris – Sputnik. Neskatoties uz Džo Baidena apgalvojumiem par to, ka ASV esot gatavas vadīt starptautisko cīņu ar mūsdienu dzīves izaicinājumiem, faktiski viņš padara pasauli vēl bīstamāku, Senāta loceklis Kriss Stjuarts uzsvēra rakstā izdevumā The Hill.
Autors atzīmēja, ka laikā, kad talibi (Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegtas teroristiskas organizācijas locekļi) arestē, spīdzina un nogalina mierīgos afgāņus, kuri daudzus gadus plecu pie pleca cīnījās ar amerikāņu karavīriem, ASV prezidenta administrācija viņus dēvē par "stratēģiskajiem partneriem", vēsta RIA Novosti.
Сторонники Дональда Трампа прорвались в Капитолий - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Pasaulē
ASV Pārstāvju palāta pieņēmusi budžetu līdz ar jaunām sankcijām pret Krieviju
Tamlīdzīgi soļi neaprobežojas tikai ar situāciju Afganistānā, raksta Stjuarts.
Piemēram, pēc viņa vārdiem, Ķīna nesen sākusi organizēt militārās mācības netālu no Taivānas, un tas liecina par valsts plāniem aktīvāk strādāt, lai atgūtu šo teritoriju.
"Ja Baidens neiekļaus fundamentālus grozījumus ASV Konstitūcijā, diezin vai var gaidīt kaut kādus soļus no viņa puses salas aizsardzībai," rezumēja Stjuarts.
Turklāt politiķis pievērsa uzmanību situācijai ar projektu "Ziemeļu straume 2". Viņaprāt, Baltā nama vadītājs "attīrījis ceļu" Krievijas gāzesvadam, kas stimulēs ASV konkurenta ekonomiku un paplašinās viņa spējas manipulēt ar amerikāņu partneriem Rietumeiropā.
Līdztekus senators atgādināja arī par ASV iekšējām problēmām, - pēc viņa domām, arī pie tām vainīgs Baidens. Runa ir par ASV līdera lēmumu atteikties no cauruļvada "Keystone XL" būvdarbiem un atcelt Irānas naftas tirdzniecības ierobežojumus.
 Naftas urbuma sūknis - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Viedoklis
Vētrains pieprasījums: ASV iepērk naftu Krievijā
"Kad sāka augt energoresursu cenas, kas bija neizbēgami, viņš vērsās pie mūsu ārvalstu konkurentiem un palūdza viņus palielināt ražošanu, lai labotu viņa kļūdas," raksta Stjuarts. Viņš sezināja, ka tamlīdzīgi soļi ne tikai likvidējuši darba vietas, bet arī pastiprinājuši ārējos soļus.
"Ziemeļu straume 2" – gāzesvads no Krievijas uz Vāciju ar jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes apmērā gadā. Pret projekta īstenošanu aktīvi iebilda Ukraina, kas baidās zaudēt gāzes tranzīta nestos ieņēmumus, un ASV, kas ieinteresētas piegādāt Eiropai savu sašķidrināto gāzi. ASV vairākkārt ieviesušas sankcijas, bet Vācija un Austrija sniedza atbalstu Krievijai.
Krievija jau vairākkārt paskaidrojusi, ka "Ziemeļu straumei 2" ir vienīgi komerciāli mērķi, turklāt valdība ir gatava turpināt gāzes tranzītu caur Ukrainu.
Ziņu lente
0