Baltijā

Nelegāļi no Irākas aizvien biežāk cenšas pamest Latviju

CC BY-SA 2.0 / sbamueller / Baltikumrundreise_7182Граница Литвы
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā nonākušie irākieši cenšas nonākt Polijā un Vācijā caur Lietuvu. Viņiem atbalstu sniedz ārvalstu pilsoņi.
RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Lietuvā aizturēti Lielbritānijas, Turcijas un Vācijas pilsoņi, kas nelikumīgi pārvadāja pāri robežai migrantus no Irākas, vēsta TVNet.
Lietuvas Valsts robežas apsardzes dienests (VSAT) informēja, ka pirmdien ceļu policija Kalvarijas pašvaldības teritorijā aizturējusi automašīnu Ford Mondeo ar Vācijas reģistrācijas numuru, kā arī tās vadītāju – Turcijas pilsoni ar uzturēšanās atļauju Lietuvā. Kopā ar viņu automašīnā atradās četri Irākas pilsoņi.
Афганские беженцы, находящиеся на польско-белорусской границе, 13 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Baltijā
Migranti Lietuvā ziņo, ka sarunās par patvēruma saņemšanu saskaras ar draudiem
Tāpat aizturēts anglis – viņš vadīja automašīnu VW Passat ar Austrijas reģistrācijas numuru, kurā veda trīs irākiešus. Vēl četrus irākiešus vedis vācietis automašīnā Audi A4 ar Vācijas reģistrācijas numuru. Viņš aizturēts Pasvales rajonā.
Noskaidrojies, ka visi automašīnās atrastie irākieši iepriekš lūguši patvērumu Latvijā un viņiem nebija tiesību pamest valsti. Turks, anglis un vācietis arestēti, pret viņiem ierosināta pirmstiesas izmeklēšana sakarā ar nelikumīgu cilvēku pārvadāšanu pāri valsts robežai.
Brīvdienās Lietuvā aizturēti arī trīspadsmit Irākas pilsoņi, kuri pametuši Latviju – viņi plānoja nonākt Rietumkeiropā.
Piektdienas naktī Pasvales rajonā aizturēts Azerbaidžānas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Polijā un Polijas pilsone – viņi veda deviņus irākiešus automašīnā Mercedes Benz S500 ar Krievijas reģistrācijas numuru un Lexus ar Polijas reģistrācijas numuru.
Svētdienas vakarā Kalvarijas pašvaldībā aizturēts Gruzijas pilsonis, kurš vadīja Opel Zafira ar Polijas reģistrācijas numuru. Viņš veda uz Poliju četrus irākiešus.
Kalvarijas pašvaldība atrodas Marijampoles apriņķī, kas robežojas ar Poliju, Pasvales rajons – Panevēžas apriņķī, kas robežojas ar Latviju.
Arī iepriekš Latvijā nelikumīgi nonākušie Irākas pilsoņi mēģina pēc tam pārvākties uz citu ES valsti. Septembra sākumā Kauņas teritoriālās muitas darbinieki aizturēja četrus Irākas pilsoņus, kurus Lietuvā nogādāja Latvijas pilsonis.
Arī Lietuva nav nelegālo migrantu maršruta galapunkts, - no turienes viņi mēģina nonākt Polijā, pēc tam – Vācijā. Septembra pirmajā pusē Brandenburgas zemē, kas robežojas ar Poliju, aizturēti apmēram 400 nelegālie migranti, ieradušies no Polijas, vēsta DW.
Полицейская машина для перевозки задержанных в Центре размещения беженцев в Муцениеки - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
No Irākas uz Muceniekiem par 10 000 eiro: viena nelegāļa stāsts
Vēl 125 nelegāļi aizvadītajā nedēļas nogalē ieradušies valstī Frankfurtes pie Oderas rajonā – tas patlaban ir kļuvis par nelegālās imigrācijas centru Vācijā caur Baltkrieviju un Poliju. Vācijas federālā policija vēsta, ka apmēram 75% aizturēto nelegāļu iepriekš ieradušies Polijā caur Baltkrieviju vai Lietuvu. Viņu vidū lielākā daļa ir Irākas pilsoņi.
Vācijas federālā policija informēja, ka "veido materiālās un tehniskās rezerves nepieciešamo pasākumu veikšanai": Federālās policijas pārvaldes teritorijā Frankfurtē pie Oderas jau izvietotas teltis un tualetes jaunpienācējiem.
Ziņu lente
0