Latvijā

Simtiem pedagogu pametīs darbu piespiedu vakcinācijas pret Covid-19 gadījumā

© Sputnik / Roberts VicupsMācību klasē
Mācību klasē - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau tuvākajā laikā Ministru kabinets var pieņemt lēmumu par obligātās vakcinēšanās pret Covid-19 noteikšanu atsevišķu profesiju pārstāvjiem.
RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Simtiem pedagogu var pamest darbu, ja pret Covid-19 kļūs obligāta, paziņoja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga, ziņo LSM.
Омбудсмен Янсонс Юрис - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Latvijā
Tiesībsargs: obligātā vakcinācija Latvijā jau ir likumīga
Vanaga norādīja, ka 74% izglītības nozares darbinieku vakcinējušies vai izslimojuši Covid-19, taču sasniegt 100% vakcinācijas līmeni nebūs iespējams. Arodbiedrība aicina saglabāt iespēju pedagogiem strādāt arī veicot negatīvu Covid-19 testu.
Gadījumā, ja vakcinācija kļūs obligāta, vairāki simti skolotāju ir gatavi pamest darbu, kas savukārt radīs papildu spiedienu uz esošo darbaspēku, jo jau tagad trūkst speciālistu šajā jomā, uzsvēra Vanaga.
Vakcinēto skolotāju skaits pieaug arī bez piespiedu vakcinācijas, arodbiedrības vadītāja uzskata, ka arī pārējām sabiedrības grupām vajadzētu vakcinēties.
Pagājušajā nedēļā premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka neredz nekādu šķēršļu obligātas vakcinācijas pret Covid-19 ieviešanai atsevišķu profesiju pārstāvjiem. "Vēl notiek diskusijas, tieši kuras tās profesijas un kādas tās situācijas būs, bet ir skaidrs, ka caur Ministru kabineta noteikumiem mēs to noteiksim. Kā mēs gribējām jūlijā, tā mēs to tagad noteiksim," teica premjers.
1 сентября в Рижской средней школе №80 - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Latvijā
Deviņi no desmit ar Covid-19 saslimušo skolu darbinieku nebija vakcinēti
Iepriekš Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts informēja, jau ar 1. novembrivarētu stāties spēkā prasība obligāti vakcinēties visiem darbiniekiem veselības, izglītības un sociālās aprūpes iestādēs
Ziņu lente
0