Latvijā

Pieaug agresīvu komentāru skaits sociālajos tīklos: VDD seko līdzi situācijai

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasМужчина со смартфоном
Мужчина со смартфоном - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējā mēneša laikā sociālajos tīklos pieaudzis pret vakcināciju vērstu komentāru skaits; konstatēti pat aicinājumi uz vardarbību, norāda Latvijas Valsts drošības dienestā.
RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Valsts drošības dienestā (VDD) norādīja, ka pēdējā laikā sociālajos tīklos pieaudzis komentāru skaits, kas vērsti pret vakcināciju, raksta Lsm.lv. Pēc VDD pārstāvju domām tas varētu veicināt atsevišķu personu radikalizāciju.
Latvijas prezidents Egils Levits - Sputnik Latvija, 1920, 26.09.2021
Latvijā
Laiks nopietni izvērtēt atkāpšanās iespēju: sociālajos tīklos kritizē Levitu
Dienestā uzsvēra, ka visvairāk agresīvo komentāru novēroja dienās, kad Rīgā un citās Latvijas pilsētās notika protesta akcijas pret obligāto vakcināciju. Lielākā daļa ziņojumu bija saistīta ar sašutumu par valdības īstenotajiem drošības pasākumiem, lai atturētu Covid-19 izplatībai mazināšanai valstī. Tika konstatēti arī aicinājumi uz vardarbību attiecībā uz policijas darbiniekiem, ārstiem, skolotājiem un citu profesiju pārstāvjiem, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu.
Kā uzsvēra VDD, visbiežāk komentāru autori neplāno realizēt savus draudus. Līdz šīm attiecībā uz šādiem komentāriem netika uzsākts neviens kriminālprocess.
Protesta akcija pret piespiedu vakcināciju notika Rīgā 18. augustā, tajā piedalījās vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku. Šis mītiņš kļuvis par pēdējā laika lielāko protesta pasākumu Latvijā.
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Politika
"Varēs uzsākt komiķa karjeru": Twitter lietotāji izsmēja prezidenta Levita runu
Ziņu lente
0