Pasaulē

Lielbritānija steigšus izsniedz darba vīzas: vajadzīgi vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku

© AFP 2023 / Justin TallisLietussargs britu karoga krāsās
Lietussargs britu karoga krāsās - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijai steidzami nepieciešams darba spēks, it īpaši kravas automašīnu vadītāji un putna gaļas pārstrādes speciālisti.
RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Lielbritānijas valdība plāno izsniegt 10 500 darba vīzas ārzemniekiem, tostarp – 5000 kravas automašīnu vadītājiem un 5500 putna gaļas pārstrādes speciālistiem, ņemot vērā grūtības ar pārtikas preču un benzīna piegādes jautājumā, informēja valsts Transporta ministrija, vēsta Bb.lv.
Domājams, vīzu saņēmēji varēs strādāt valstī līdz 24. decembrim un tādējādi palīdzēs savlaicīgi, pirms Ziemassvētkiem piepildīt britu lielveikalu un rotaļlietu veikalu plauktus ar precēm.

Arodbiedrība: trūkst aptuveni 100 000 autovadītāju

Saskaņā ar arodbiedrības Road Haulage Association datiem, patlaban Apvienotajā Karalistē trūkst aptuveni 100 tūkstošu lielo kravas mašīnu vadītāju. Šī iemesla dēļ pēdējā laikā lielveikalu plaukti visā valstī regulāri iztukšojas, bet autovadītāji saskaras ar degvielas trūkumu DUS.
Cita starpā problēmas Lielbritānijā radījusi valstī strādājošo ES pilsoņu skaita samazināšanās Brexit rezultātā, kā arī ilgstošais pārtraukums autovadītāju skolu darbā Covid-19 pandēmijas dēļ, vēsta avīze "The Financial Times".

Pasākumi cīņā ar kravu automašīnu vadītāju trūkumu Lielbritānijā

25. septembrī Lielbritānijas Transporta ministrijas mājaslapā tika publicēta vēstule, kuras kopijas tuvākajā laikā saņems pensionētie kravas mašīnu vadītāji. Tā informē par kravas mašīnu vadītāju trūkumu darba tirgū un iespējām iekārtoties darbā. Pensionāriem, kuri vēlas atkal strādāt savā profesijā, sola pievilcīgu atalgojumu, plašākas elastīga grafika iespējas, iepriekš atrunātu stundu skaitu, darbu uz pilnu un saīsinātu darba dienu.
Cīņā ar kravas automašīnu vadītāju trūkumu Lielbritānijā vajadzētu palīdzēt arī subsīdijai Izglītības ministrijai 10 miljonu sterliņu mārciņu apjomā, kas paredzēta triju tūkstošu vadītāju apmācībai.
Витрина магазина винтажной одежды - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Brexit rezultātā Latvijā vairs nevar nonākt lietoti apģērbi
Vienlaikus Lielbritānijas tirdzniecības kameru asociācija uzskata, ka valdības pasākumi cīņā ar kravas mašīnu vadītāju deficītu nav pietiekami. "Tas ir kā nēsāt ūdeni uzpirkstenī, lai apdzēstu ugunskuru," teica asociācijas vadītāja Rūbija Makgregora-Smita. "Pat ja šīs īstermiņa iespējas piesaistīs maksimālu cilvēku skaitu, kuri var saņemt darbu pēc šīs shēmas, ar to nepietiks, lai atrisinātu piegādes ķēdīšu problēmu tajā mērogā, kādu tā sasniegusi," uzsvēra eksperte.
Ziņu lente
0