Latvijā

"Absurda teātris": pasažieri sašutuši par airBaltic darbinieku uzvedību

CC BY-SA 2.0 / Anna Zvereva / YL-AAYLidsabiedrības airBaltic lidmašīna
Lidsabiedrības airBaltic lidmašīna - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīmeklī apspriež kārtējo skandālu par airBaltic darbinieku nekorektu rīcību, ar ko saskārušies aviokompānijas pasažieri.
RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Aviokompānijas airBaltic pasažieri saskārušies ar netaisnību no aviokompānijas darbinieku puses un stāsta sociālajos tīklos par gūto pieredzi. Gļebs Davidjuks savā lapā Facebook uzrakstīja, ka "airBaltic uzvedas atbaidoši, sarīkojot absurda teātri lidmašīnā".
Viņš pavēstīja, ka pasažieri, kas nopirkuši biļetes saskaņā ar dārgāku tarifu un plānoja saņemt vietas biznesa klasē, sasēdināšanas laikā tika haotiski izkliedēti salonā. Kad kompānijas klienti pauda sašutumu, darbinieki sākuši rāties un izsaukuši policiju. Davidjuks uzsvēra, ka pirmo reizi saskāries ar tādu situāciju.
"Ar grūtībām, tomēr varu saprast līnijas darbinieku cietpaurību, taču nekādi nesaprotu komandiera (droši vien viņš saskaņā ar reglamentu šajā situācijā ir vecākais) nevēlēšanos atrisināt problēmu, kas radusies pēc aviokompānijas vainas, ātri un par labu pasažieriem, bet gan izvēlējās novēloties, sacelt skandālu, saukt policiju..." viņš uzrakstīja.
Tā paša reisa pasažiere Jekaterina Mitina atzīmēja, ka Davidjuks situāciju vēl aprakstījis ļoti mīksti.
"Mēs bijām 5 cilvēki, trīs pieaugušie un divi bērni, - raksta Jekaterina. – Mūs reģistrēja, un mums bija vietas 4. un 5. rindā. Sēžoties mums mēģināja pa kluso iegrūst biļetes 30. un vēl kaut kādā rindā. Pie tam divus gadus vecam bērnam vajadzēja sēdēt vienam."
Viņa atzīmēja, ka tas ir īsts absurds – saukt policiju un izsēdināt pasažierus tikai par to vien, ka viņi ieņēmuši vietas atbilstoši nopirktajām biļetēm.
Загрузка багажа на борт самолета - Sputnik Latvija, 1920, 23.09.2018
Zog un mētā? Kā izturas pret bagāžu atsevišķās pasaules lidostās
"Vienu vietu mums pat vajadzēja dalīt ar otru pasažieri – vai nu iespiesties līdzās, vai sēdēt uz čupra. Situācija patiešām kaunpilna, airBaltic darbinieku rīcība ir neprofesionāla un ļoti aizvainojoša," secināja Jekaterina.
Jāpiebilst, ka skandāli ap kompāniju airBaltic izceļas bieži. Piemēram, pērnā gada septembrī Latvijas iedzīvotāja sūdzējās par to, ka nacionālais aviopārvadātājs airBaltic reģistrē pasažierus neesošiem reisiem.
Ziņu lente
0