Video

Etnai "skauž": tīmeklī pasmējās par Itālijas vulkāna izvirdumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā Palmas salā sākās Kumbrevjehas vulkānu grēdas izvirdums, varasiestādes bija spiestas evakuēt cilvēkus. Etnas izvirdums Sicīlijā sākās divas dienas vēlāk.
Tīmeklī parādījies Etnas izvirduma video. Tajā redzams, kā no vulkāna krātera paceļas dūmu stabs, taču pelnu stabs sasniedza deviņu kilometru augstumu, vēsta izdevums ABC.
Etnas aktivitāte pēc 20 dienu klusuma, kas sakrita ar Kumbrevjehas izvirdumu Palmas salā, radīja vētrainu reakciju sociālajos tīklos.
Daži pajokoja, ka Etna "apskauž" Spānijas vulkānu.
"Etna skatās, kā visi mediji pievērsuši uzmanību vulkānam Palmā," tā līdz ar kadru no multiplikācijas filmas "Simpsoni" piezīmēja lietotājs Luis.
Fotogrāfijā viens no multenes personāžiem – Homērs Simpsons stāv uz galvas.
"Etna sākusi izvirdumu, jo nogurusi no runām par Kumbrevjehu," konstatēja carol. Viņā vārdus pavadīja kāpura attēls ar uzrakstu "Es nomiršu, ja man nepievērsīs uzmanību."
Etna – stratovulkāns Itālijā, Sicīlijas austrumu krastā netālu no Mesīnas un Katānijas pilsētām. Augstākais aktīvais vulkāns Eiropā. Patlaban Etnas aktivitāti veido nepārtraukta virsotņu degazācija, stromboliski sprādzienveida izvirdumi un biežas bazalta lavas plūsmas.
Pagājušās nedēļas nogalē Palmas salā sākās Kumbrevjehas vulkānu grēdas izvirdums. Iepriekš Spānijas Nacionālais ģeogrāfijas institūts fiksēja seismiskas aktivitātes pieaugumu, nedēļas laikā notika vairāk nekā 25 tūkstoši zemestrīču. Evakuēti apmēram seši tūkstoši cilvēku, bojāti gandrīz divi simti ēku.
Ziņu lente
0