Pasaulē

Vēl viena ES valsts gatava atzīt ar "Sputnik V" vakcinētus tūristus

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasМедицинский работник держит в руках шприц с вакциной "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V") от COVID-19
Медицинский работник держит в руках шприц с вакциной Гам-Ковид-Вак (Спутник V) от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somija vēlas atļaut iebraukšanu valstī bez Covid-19 PĶR testa tūristiem, kuri saņēmuši Krievijas preparātu "Sputnik V".
RĪGA, 25. septembris – Sputnik. Somijas Nacionālais veselības aprūpes un sociālās attīstības institūts (THL) nosūtījis Sociālās attīstības un veselības ministrijai ierosinājumu atļaut iebraukšanu valstī bez testiem cilvēkiem, kuri vakcinējušies ar "Sputnik V", stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz valsts televīzijas un radio kompāniju YLE.
Televīzijas kompānija informēja, ka resora vadītāja Marka Tervahauta vēstulē paskaidrots: Somijas veselības aprūpes sistēma tiks pārslogota, saglabājoties pašreizējām prasībām par analīzēm, ja tiks atvērta robeža ar Krieviju.
"Ja vakcinācijas sērija ar "Sputnik V" netiks apstiprināta, tas radīs nopietnu spiedienu iebraukšanas punktos uz austrumu (Krievijas) robežas. Turklāt neveiklā situācijā nonāk ar "Sputnik V" vakcinētie cilvēki, kuri daudz ceļo," atzīmēja THL.
Speciālisti norāda, ka Krievijas preparāts ir tikpat efektīvs un drošs kā Eiropas zāļu aģentūras (EMA) apstiprinātie AstraZeneca un Jansen preparāti. THL apliecināja, ka "Sputnik V" saņēmušie nevar saasināt epidemioloģisko situāciju Somijā.
Зимняя сессия ПАСЕ - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Politika
KF delegācijai EPPA ierobežota pārvietošanās – vakcīna "Sputnik V" nav atzīta
Patlaban Somijā var iebraukt cilvēki ar PVO vai EMA apstiprinātām vakcīnām. Visiem pārējiem jānodod koronavīrusa analīze vai jāuzrāda izziņa par pārciestu slimību.
Ja resors apstiprinās THL ierosinājumu, Somija būs vēl viena ES valsts, kas atzīst vakcināciju ar "Sputnik V". Iepriekš Igaunijas Veselības departaments informēja, ka atzīst visas vakcīnas no koronavīrusa, ko apstiprinājušas valstis, kurās vakcīna saņemta.
Iepriekš Sputnik Meedia vēstīja, ka ārzemēs vakcinēti cilvēki var apstiprināt vakcinācijas faktu, uzrādot atbilstošu sertifikātu, vakcinācijas pasi vai oficiālu izdruku no citas valsts datu bāzes. Dokumentā igauņu, krievu vai angļu valodā jābūt ziņām par vakcinācijas datumu, preparāta nosaukumam un devu skaitam, kā arī dokumenta izdevēja datiem.
Krievijas vakcīna Gam-KOVID-Vak (Sputnik V) - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Personīga pieredze: pēc Covid-19 vakcīnas – uz Baltkrieviju
Ziņu lente
0