Latvijā

Specvagoni vakcinētajiem: kā norit eksperiments Latvijas vilcienos

© Sputnik / Sergey MelkonovПоезд с вагоном для обладателей ковид-сертификатов
Поезд с вагоном для обладателей ковид-сертификатов - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AS "Pasažieru vilciens" vadība informēja, ka specvagoni divos vilcienos ir eksperiments. Ja tas būs sekmīgs, līdzīga kārtība tiks ieviesta arī citos dzelzceļa maršrutos.
RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Jau vairākas dienas maršrutos Rīga-Krāslava un Rīga-Rēzekne kursē vilcieni ar speciāliem vagoniem Covid-sertifikātu īpašniekiem. Pie šīs kategorijas pieder cilvēki, kas saņēmuši pilnu vakcīnas kursu, izslimojuši Covid-19 vai uzrāda testu ar negatīvu rezultātu.
Sputnik Latvija korespondents nolēma pārbaudīt, kā strādā šī sistēma.
Vakcinācijas centrs tirdzniecības centrā Alfa - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Viedoklis
Gandrīz ceturtā daļa inficēto Latvijā ir vakcinēti. Kas par lietu?
Teātris sākas no garderobes, eksperiments – no kases. Pēc lūguma pārdot biļeti vilcienam uz Krāslavu, kasiere interesējas, vai ir sertifikāts. Ja ir, jūs saņemat biļeti 3. vai 6. vagonā. Ja sertifikāta nav, pieejamas vietas jebkurā citā vagonā. Brauciena maksu tas neietekmē.
Uz perona pie ieejas specvagonos veidojas nelielas rindas: konduktors pārbauda sertifikātus. Vieni pastiepj viedtālruni, citi – izdruku.
Dažkārt rodas neliela ķilda. Sieviete skaidro, ka izslimojusi koronavīrusu, uzrāda dokumentu. Taču sertifikāta nav, un konduktors apņēmīgi sūta viņu uz vagonu nevakcinētajiem.
Ne ārēji, ne iekšā vagoni nekādi neatšķiras. Tikai specvagonos var nelikt masku.
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Latvijā
Pavļuts: pastāv milzīgs jauna Covid-19 viļņa risks rudenī
Par atsevišķajiem vagoniem pasažieri spriež negribīgi. "Nezinu, priekš kam tas vajadzīgs, - saka cienījama vecuma vīrs no "nepotēto" vagona. – Laikam jau lai neaplipinātu viens otru. Bet vispār es neko nesaprotu par to slimību. Re, kaimiņu ģimenē visi sapotējās un saslima. Bet es katru dienu darbā ar cilvēkiem satiekos un esmu vesels."
Meitene no "vakcinēto" vagona lepojas ar to, ka saņēmusi vakcīnu un pierunājusi savu draugu, kurš sēž blakus. "Tādi vagoni ir vajadzīgi, lai vīruss neizplatītos," viņa ir pārliecināta.
Speciālo un "parasto" vagonu pasažieri ir izolēti viens no otra. Vienīgā vieta, kur viņi var satikties, ir rinda pie tualetes. Tualete atrodas piektajā, parastajā vagonā, bet sestajā, speciālajā tās nav. Bet ceļš līdz Daugavpilij vai Krāslavai ilgst vairāk nekā trīs stundas…
Ziņu lente
0