Politika

"Lieliska kompānija": Simoņana reaģēja uz ASV gatavotajām sankcijām

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtīgam cilvēkam mūsdienās iztikt bez sankcijām ir kaut kā pat nepieklājīgi, ironiski atzīmēja telekanāla RT galvenā redaktore.
RĪGA, 25. septembris - Sputnik. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana konstatēja, ka iekļūšana ASV jaunajā sankciju sarakstā "lieliskā kompānijā" viņai glaimo.
Iepriekš ASV Pārstāvju palātas Reglamenta komiteja apstiprināja likumprojektu, kas paredz sankcijas pret 35 Krievijas pilsoņiem – Vašingtonas politiķu ieskatā, viņi esot saistīti ar cilvēktiesību pārkāpumiem. Sarakstā nonākuši ierēdņi, biznesmeņi un žurnālisti, kuru starpā ir Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins, prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, veselības ministrs Mihails Muraško, Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana, Pirmā kanāla ģenerāldirektors Konstantins Ernsts un citi.
"Jūtos glaimota. Kārtīgam cilvēkam mūsdienās iztikt bez sankcijām ir kaut kā pat nepieklājīgi. Turklāt kompānija ir lieliska. Aicinu kolēģus nosvinēt kopā – nopelni Tēvzemes priekšā ir atzīti starptautiski."
Margarita Simoņana
starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore
Savukārt Krievijas Žurnālistu savienības priekšsēdētājs Vladimirs Solovjovs sarunā ar RIA Novosti paziņoja, ka sankcijas pret žurnālistiem ir absolūti nepieņemamas, pēdējo reizi sankcijas tamlīdzīgā formātā pasludināja Hitlers.
Viņš atzīmēja, ka jaunās sankcijas ASV vēl top un nav zināms, vai Kongress un prezidents tās apstiprinās.
Работа стенда МИА «Россия сегодня» в первый день ПМЭФ - Sputnik Latvija, 1920, 20.09.2021
Politika
Krievijas pārstāvis ES: EP rezolūcija – izcila iejaukšanās valsts iekšējās lietās
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca likumprojektu par jaunajām sankcijām pret Krievijas pilsoņiem par "parlamenta iekšējiem vingrinājumiem".
"Lai tās būtu kaut kā formalizētas un, protams, aktivizētas, tām jāpārvar ļoti ilgs ceļš. Labi zināms, ka Kongresā dažādās komisijās ir liels skaits cilvēku, kuri ļoti slikti pārzina Krievijas reālo dzīvi, taču pie tam šausmīgi nemīl mūsu valsti," konstatēja Peskovs.
Kremļa spīkeris atzīmēja, ka tādi dokumenti savā ceļā agri vai vēlu nonāk pie tiem, kuri apvieno nemīlestību pret Krieviju ar eksperta zināšanām.
Valsts domes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis atzīmēja, ka ASV sankcijas ir mēģinājums novērst uzmanību no Baltā nama ārpolitikas neveiksmēm.
"Kongresmeņu iniciatīva – Krievijas vadības galveno pārstāvju iekļaušana un lielu Krievijas uzņēmēju iekļaušana sankciju sarakstus pēc "Magņitska likuma" parauga ir slikts PR gājiens. Tātad skaidrs, ka Kapitolijs cenšas novērst uzmanību no amerikāņu ārpolitikas neveiksmēm, pārsvarā – Afganistānas virzienā. Tomēr izdodas slikti," paskaidroja Sluckis.
Londonas panorāma  - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Politika
Londona izšķīrusies par attiecību degradāciju: Maskava atbildēs uz jaunajām sankcijām
Deputāts konstatēja, ka spiediens pret Krieviju pastiprinās pēc Valsts domes vēlēšanām, kuru laikā Rietumi nespēja ietekmēt politisko situāciju un vest pie varas savas marionetes.
Sankciju likumprojekta tekstu piedāvāja kongresmenis, Demokrātiskās partijas pārstāvis Toms Malinovlskis. Viņš uzskata, ka 180 dienu laikā pēc likuma pieņemšanas ASV prezidentam Džo Baidenam jāiesniedz kompetentajās Kongresa komitejās slēdziens par to, vai kāda no minētajām personām jāiekļaut sankciju sarakstā "Magņitska likuma" ietvaros.
Likumprojekts iesniegts kā valsts aizsardzības budžeta projekta grozījumi 2022. finanšu gadam. Tas jāapstiprina ASV Kongresam pilnā sastāvā, un pat tad tam būs vien rekomendācijas raksturs. Sankciju ieviešana paliek ASV administrācijas ziņā.
Ziņu lente
0