Latvijā

Latvija saņēmusi atļauju lašveidīgo produkcijas eksportam uz Austrāliju

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasЛососевая путина
Лососевая путина - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija ir vienpadsmitā pasaules valsts, kas saņēmusi atļauju lašveidīgo zivju produktu eksportam uz Austrāliju.
RĪGA, 25. septembris - Sputnik. Latvijai bija vajadzīgi gandrīz četri gadi, lai saskaņotu lašu sugu zivju produkcijas eksporta atļauju uz Austrāliju, vēsta BВ.lv.
Latvija ir vienpadsmitā pasaules valsts, kas saņēmusi šo atļauju līdz ar Kanādu, Dāniju, Vāciju, Norvēģiju, Filipīnām, Poliju, Īriju, Zviedriju, Lielbritāniju un ASV, paziņoja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).
Renģu zveja - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Pasaulē
Reņģes apmaiņā pret visām pārējām zivīm: EK plāno jaunus noteikumus zvejniekiem
Starp citu, arī Lietuva un Igaunija iniciējušas atbilstošo vērtēšanas procedūru, tomēr lēmums par šīm valstīm vēl nav pieņemts.
Tiesības piegādāt lašveidīgo produkciju Austrālijai ir jāizpelnās. Valstis, kas vēlas eksportēt savu produkciju, vispirms pierāda, ka to uzņēmumi un kontroles sistēmas atbilst Austrālijas prasībām.
Vairāki uzņēmumi Latvijā jau 2018. gadā pauduši vēlmi eksportēt produkciju un Austrāliju. Pie tam vērtētas ne tikai firmas, bet arī Latvijas PVD.
Tagad uzņēmēji, kas vēlas eksportēt lašveidīgo zivju produkciju uz Austrāliju, var vērsties PVD, kas novērtēs viņu atbilstību Austrālijas prasībām un izsniegs atļauju.
Промысел салаки  - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2020
Latvijā mirst vesela nozare: zvejnieki pārvācas uz Krieviju, lai arī nerunā krieviski
Iepriekš Eiropas Komisija pieņēma ierosinājumu par zvejniecības iespējām Baltijas jūrā 2022. gadā.
EK var atļaut palielināt reņģu zvejas apjomu Rīgas līcī un pie tam saglabāt agrākos ķilavu, Atlantijas butes un mencas zvejas apjomus Baltijas jūras austrumu daļā.
Taču citu sugu zivju zvejas apjomus EK iesaka samazināt, lai palielinātu zivju rezervju stabilitāti un palīdzētu atjaunoties citām sugām
Ziņu lente
0