Pasaulē

ASV Pārstāvju palāta pieņēmusi budžetu līdz ar jaunām sankcijām pret Krieviju

© Sputnik / Артур Габдрахманов / Pāriet pie mediju bankasСторонники Дональда Трампа прорвались в Капитолий
Сторонники Дональда Трампа прорвались в Капитолий - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Pārstāvju palāta apstiprinājusi aizsardzības budžetu, kurā iekļautas paplašinātas sankcijas pret Krieviju.
RĪGA, 25. septembris — Sputnik. ASV Pārstāvju palāta apstiprinājusi aizsardzības budžetu, kurā iekļautas paplašinātas sankcijas pret Krieviju, vēsta RIA Novosti.
Likumprojektu atbalstīja 316 politiķi, pret balsoja 113.
Cita starpā dokumentā iekļauti grozījumi, kas paredz paplašinātus ierobežojumus pret Krievijas suverēno pakrādu, iespēju ieviest individuālas sankcijas pret veselu virkni amatpersonu, kā arī jaunus pasākumus pret "Ziemeļu straumi 2".
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Politika
"Lieliska kompānija": Simoņana reaģēja uz ASV gatavotajām sankcijām
Aizsardzības budžets par aptuveni 780 miljardiem dolāru vēl jāizskata Senātā, pēc tam tiks iesniegts parakstīšanai prezidentam Džo Baidenam, pirms tas kļūs par likumu.
Iepriekš ASV Pārstāvju palātas Reglamenta komiteja apstiprināja likumprojektu, kas paredz sankcijas pret 35 Krievijas pilsoņiem – Vašingtonas politiķu ieskatā, viņi esot saistīti ar cilvēktiesību pārkāpumiem. Sarakstā nonākuši ierēdņi, biznesmeņi un žurnālisti, kuru starpā ir Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins, prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, veselības ministrs Mihails Muraško, Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana, Pirmā kanāla ģenerāldirektors Konstantins Ernsts un citi.
Likumprojekts iesniegts kā valsts aizsardzības budžeta projekta grozījumi 2022. finanšu gadam. Tas jāapstiprina ASV Kongresam pilnā sastāvā, un pat tad tam būs vien rekomendācijas raksturs. Sankciju ieviešana paliek ASV administrācijas ziņā.
Londonas panorāma  - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Politika
Londona izšķīrusies par attiecību degradāciju: Maskava atbildēs uz jaunajām sankcijām
Apspriestās sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2" nav tik konkrētas, tās iespējams vērst pret nenosauktiem cilvēkiem, kuri strādā pie gāzesvada plānošanas, būves un ekspluatācijas. Iespējama gan aktīvu iesaldēšana, gan aizliegums iebraukt ASV teritorijā.
Visbeidzot no jaunā finanšu gada (no oktobra) plānots aizliegt ASV pilsoņiem darījumus ar Krievijas jaunajām suverēnajām parādsaistībām gan primārajā, gan sekundārajā tirgū.
Krievijas ĀM iepriekš brīdināja Vašingtonu nespert nepārdomatus soļus. Resors pieļāva, ka viss notiekošais ir "akūtā kadru bada" sekas Vašingtonā, ņemot vērā speciālistu trūkumu Krievijas jautājumos, jo "vienīgi cilvēki, kuri ne mazākajā mērā neaptver Krievijas dzīvi, varēja sastādīt tamlīdzīgu personu sarakstu, piesaistot to tematikai, ar kādu nevienam no viņiem nav un nevar būt ne ne tieša, ne netieša sakara".
Ziņu lente
0