Pasaulē

ASV uzskata: Krievija un Ķīna sniedz dezinformāciju par spēku izvešanu no Afganistānas

© AP Photo / Rahmat GulАмериканские солдаты в провинции Логар, Афганистан
Американские солдаты в провинции Логар, Афганистан - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savienotās Valstis apsūdz Krieviju, Ķīnu un Irānu par dezinformācijas izplatīšanu par bruņoto spēku izvešanu no Afganistānas.
RĪGA, 24. septembris – Sputnik. ASV uzskata, ka Krievija, Ķīna un Irāna izplata dezinformāciju par bruņotā kontingenta izvešanu no Afganistānas, paziņoja ASV iekšējās drošības ministrs Alehandro Maijorks, vēsta RIA Novosti.
"Krievija, Irāna un ĶTR, kā arī citas darbojošās personas, kas izmanto ļaunprātīgu ietekmi, turpina izplatīt un pastiprināt starptautiskajai un amerikāņu publikai nepatiesu informāciju par tādiem jautājumiem kā rasu taisnīgums, nepatiesi paziņojumi par 2020. gada jautājumiem, Covid-19 profilaksei paredzēto ASV vakcīnu efektivitāte salīdzinājumā ar Krievijas un Ķīnas vakcīnām, kā arī par mūsu aiziešanu no Afganistānas," teikts Maijorka rakstiskajās liecībās ASV Senātam.
Флаги стран участниц Шанхайской организации сотрудничества - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2021
Viedoklis
Krievija un Ķīna mainījušas Āziju. Tagad Amerika to zaudē
Iepriekš ASV jau apsūdzēja Krieviju un Ķīnu par dezinformācijas izplatīšanu vairākos jautājumos, taču Maskava un Pekina to noliedz.
Augusta sākumā vairākās pasaules valstīs par teroristisku organizāciju atzītā kustība "Taliban" aktivizēja uzbrukumu Afganistānas valdības spēkiem, 15. augustā iegāja Kabulā, bet nākamajā dienā paziņoja, ka karš beidzies. 30. augusta naktī amerikāņu kareivji pameta Kabulas lidostu, pieliekot punktu gandrīz 20 gadus ilgajai militārajai klātbūtnei Afganistānā. 6. septembrī talibi paziņoja, ka pārņēmuši savās rokās pēdējo provinci, kas turpināja pretestību – Pandžšīru. Nākamajā dienā tika izsludināts pagaidu valdības sastāvs. To vada Muhameds Hasans Ahunds, ārlietu ministrs "Taliban" iepriekšējās valdīšanas laikā. Pret viņu vērstas ANO sankcijas.
Ziņu lente
0