Latvijā

Maxima Latvija: ar ko draud tāda veida ierobežojumu, kādi ir Lietuvā

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие нового торгового центра "Акрополь" в Риге
Открытие нового торгового центра Акрополь в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 23.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 13. septembra Lietuvā ir spēkā stingrāki ierobežojumi nevakcinētājiem iedzīvotājiem, tostarp viņiem vairs nav pieejami lieli tirdzniecības centri un nepārtikas veikali.
RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Pagājušajā nedēļā Lietuvas valdība ierobežoja pieeju pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem cilvēkiem bez vakcinācijas sertifikātiem. Nevakcinētie iedzīvotāji var iepirkties tikai nelielos veikalos ar ieeju no ielas un tirdzniecības platību līdz 1500 kvadrātmetriem. Šādi pasākumi radījuši iedzīvotāju neapmierinātību un pat konfliktus ar policijas iesaisti, ziņo jauns.lv.
"Maxima Latvija" komentēja situāciju un atzīmēja, ka Latvijā šādi aizliegumi izvērstos katastrofā. Pie nelieliem veikaliem izveidotos milzīgas nevakcinēto iedzīvotāju rindas, kas drīzumā radītu preču iztrūkumu un problēmas ar pirmās nepieciešamības preču iegādi.
1 сентября в Рижской средней школе №80 - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Latvijā
Deviņi no desmit ar Covid-19 saslimušo skolu darbinieku nebija vakcinēti
Īpaši smagi šādi aizliegumi skārtu sabiedrības neaizsargātāko daļu — seniorus, uzskata kompānijā. Ierobežojot pieeju pārtikai un medikamentiem lielākos veikalos, seniori var tikt apdraudēti vēl vairāk – iestājoties arvien vēsākam laikam un stāvot rindās ārpus veikala ar lielu skaitu nevakcinētu cilvēku, tiek radīti papildus veselības riski arī vakcinētiem senioriem, tādējādi vēl vairāk noslogojot veselības sistēmu.
Maxima Latvija pārstāvji ir pārliecināti, ka pasākumi, kas darbojas Lietuvā kopš pagājušās nedēļas, nav pieļaujami Latvijā. Pakalpojumiem un pirmās nepieciešamības precēm — pārtikai un medikamentiem — jābūt pieejamiem visiem valsts iedzīvotājiem neatkarīgi no veikala izmēra.
Ziņu lente
0