Pasaulē

Itālijas skolās māca, ka Latvija ir Krievijas daļa

© Sputnik / Anton Unitsyn / Pāriet pie mediju bankasПустые парты в школе
Пустые парты в школе - Sputnik Latvija, 1920, 23.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijā ģeogrāfijas mācību grāmatas kartē Baltijas valstis, tai skaitā Latvija, attēlotas kā Krievijas sastāvdaļa.
RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Latvijas vēstniecība Itālijā kopā ar Igaunijas un Lietuvas vēstniecībām gatavo vēstuli Itālijas izglītības ministram. Pagaidām nav zināms, vai šī ģeogrāfijas mācību grāmata tiks izņemta no apgrozības Itālijā, raksta Neatkarīgā.
Pirmā šo kļūdu ģeogrāfijas grāmatā, visticamāk, pamanīja Ukraina, jo šīs valsts vēstniecība jau nosūtījusi protesta vēstuli mācību grāmatas izdevējiem. Tajā Krievijai "pievienotas" arī Kaukāza valstis. Kartes attēlu savā Twitter lapā publicējusi ukraiņu žurnāliste Olga Tokarjuka.
"Ukrainas vēstniecība Itālijā jau nosūtījusi protesta vēstuli grāmatas izdevējiem, es ceru, ka arī citas valstis tā rīkosies," viņa raksta.
Turklāt komentāros atzīmēts, ka tā nav bijušās PSRS karte, jo tajā nav iekļauta Kazahstāna.
"Gribēju teikt, ka, iespējams, grāmatas izdevniecība pieder Krievijai, bet tad ieraudzīju, ka nākamajā lappusē Krimas ir Ukrainas teritorijā. Esmu apjucis," pauž viens no komentētājiem.
"Neatkarīgā" sazinājās ar Latvijas Ārlietu ministriju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas nostāja šī jautājuma risināšanā.
"Latvijas vēstniecība Itālijā šo jautājumu risina kopā ar Igaunijas un Lietuvas vēstniecībām Itālijā. Tiek skaņota Baltijas valstu vēstnieku kopīga vēstule gan izdevējiem, gan Itālijas izglītības ministram," atbildēja Ārlietu ministrija.
Patlaban Latvijas vēstniece Itālijā ir bijusī Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa.
Ziņu lente
0