Pasaulē

KF Ārlietu ministrija atspēkoja NATO dezinformāciju par mācībām "Rietumi 2021"

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasУчения "Запад-2021" в Калининградской области
Учения Запад-2021 в Калининградской области - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atklātība, ar kādu Krievija un Baltkrievija organizēja kopējās militārās mācības "Rietumi 2021", nebūt ne vienmēr piemīt NATO manevriem, paziņoja Maskavā.
RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca par dezinformāciju Rietumu paziņojumus par it kā konstatētiem pārkāpumiem kopējo militāro mācību "Rietumi 2021" laikā.
Diplomāte atzīmēja, ka Maskava pievērsa uzmanību informācijai Rietumu medijos par mācību "Rietumi 2021" neatbilstību 2011. gada Vīnes dokumentam par uzticēšanos un drošību veicinošiem pasākumiem.
"Par ko tik mūs neapsūdz - gan par datu slēpšanu, gan nepareizas informācijas sniegšanu par mācību mērogiem, gan skaitliskā sliekšņa pārsniegšanu. Viss, kā mums patīk. Kā to nosaukt — atklātā valšķība vai apzināta dezinformācija? Man tomēr šķiet - otrais."
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve
Kā norādīja Zaharova, Krievija vairākkārt apliecinājusim ka Vīnes dokumentā paredzētās saistības tiek izpildītas.
"Krievija nodrošina nepieciešamo militārās darbības caurskatāmības līmeni gan savā teritorijā, gan pasākumu gaitā ar sabiedrotajiem, un jau sen ir kļuvusi par vispārbaudītāko valsti 2011. gada Vīnes dokumenta kontekstā," konstatēja Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.
Учения Запад-2021 в Нижегородской области - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Pasaulē
Mācības "Rietumi" tikai sākušās, bet Ukraina jau vairo melus
Diplomāte atgādināja, ka Rietumu partneriem savlaicīgi tika organizēts brīfings par mācībām "Rietumi 2021", turklāt Krievijas teritorijā iesaistīto karavīru skaits bija ievērojami zemāks par paredzēto slieksni.
"Diemžēl ne vienmēr novērojam līdzīgu atklātību no alianses puses," uzsvēra Zaharova.
Pēc viņas vārdiem, Ziemeļatlantijas aliansē jau sen sadala savus manevrus atsevišķos posmos. Tas tiek darīts, lai izvairītos no paziņojuma sliekšņa, lai gan šīs darbības apvieno operatīvais konteksts, tās notiek ar vienu un to pašu spēku un līdzekļu piesaisti.
Эстонские военные на учениях Trident Juncture. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.09.2021
Baltijā
Tas ir citādi: Igaunijas armijas komandieris "skaidro" KF un NATO manevru atšķirības
Ziņu lente
0