Pasaulē

"Egoists": latvieti iesēdināja cietumā par pašizolācijas noteikumu pārkāpšanu

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasКамера заключения
Камера заключения - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi Latvijas valstspiederīgie ar savu rīcību varēja iedzīt Gērnsijas salu kārtējā lokdaunā.
RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Latvietim Aivim Līcītim tika piespriestas divas nedēļas cietumā par Covid-19 pašizolācijas noteikumu pārkāpšanuGērnsijas salā, vēsta BBC.
Gērnsija ir otrā lielākā Normandijas sala Lamanša jūras šaurumā.
Šā gada maija beigās 34 gadus vecais Latvijas valsts piederīgais Līcītis ieradās Gērnsijā no Latvijas, saskaņā ar noteikumiem, viņam bija divu nedēļu laikā jāievēro pašizolācija viesnīcā "Farmhouse Hotel". Taču savā viesnīcas numurā viņš bija tīcies ar 43 gadus veco Gundegu Dreimani. To pamanījis kāds viesnīcas darbinieks un paziņojis par pārkāpumu viesnīcas īpašniekam.
Лечение больных с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2021
Viedoklis
"Tagad tā ir mūsu dzīve". Pasaulē veļas ceturtais epidēmijas vilnis
Dreimanei tika piespriests sods 1000 mārciņu (1164 eiro) apmērā. Savukārt Līcītis paziņoja, ka nevar samaksāt sodu, tāpēc viņu iesēdināja cietumā uz divām nedēļām.
Tiesnesis, pasludinot spriedumu, nosauca pārkāpējus par "egoistiem", kuri ar savu rīcību "varēja iedzīt Gērnsijas salu kārtējā lokdaunā". (Salā jau divas reizes bija ieviesta karantīna - 2020. gadā no marta līdz jūnijam un 2021. gadā no janvāra līdz martam).
Par šādu pārkāpumu Gērnsijā piespriež naudas sodu līdz 10 000 sterliņu mārciņām (11 642 euro) ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim mēnešiem.
Ziņu lente
0