Krievijā

Putins pagarinājis pārtikas embargo pret valstīm, kas ieviesušas sankcijas pret KF

Parmezāna siers - Sputnik Latvija, 1920, 21.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagarinājis pārtikas produktu embargo termiņu par vienu gadu, turpinot atbildes pasākumus pret valstīm, kas pieņēmušas pret Krieviju vērstas sankcijas.
RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagarinājis uz 2022. gadu speciālos ekonomiskos pasākumus, kas ieviesti atbildei pret rietumvalstu sankcijām pret Krieviju. Vairāku pārtikas produkcijas veidu piegādes Krievijai joprojām būs aizliegtas.
"Pagarināt no 2022. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim atsevišķo speciālo ekonomisko pasākumu darbību, ko paredz Krievijas Federācijas prezidenta dekrēts no 2014. gada 6. augusta Nr. 560 "Par atsevišķu speciālu ekonomisko pasākumu pielietojumu ar mērķi nodrošināt Krievijas Federācijas drošību", teikts dekrētā, kura teksts publicēts tiesiskās informācijas oficiālajā portālā.
Londonas panorāma  - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Politika
Londona izšķīrusies par attiecību degradāciju: Maskava atbildēs uz jaunajām sankcijām
Saasinoties situācijai Ukrainā, rietumvalstu valdības sāka ieviest sankcijas pret Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem, vēlāk – arī pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Atbildei Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas aizliedz ievest atsevišķu lauksaimniecības un pārtikas produkciju no šīm valstīm. Embargo attiecināts uz gaļas, desu, piena produkciju, zivīm un jūras produktiem.
Vēlāk rietumvalstis vairākkārt pagarinājušas pret Krieviju vērsto sankciju darbību, bet Krievija atbilstoši pagarināja embargo darbību.
Eiropas Savienība saistījusi sankciju termiņu ar Minskas protokolu izpildi no Krievijas puses, kas vērstas uz situācijas noregulēšanu Ukrainas austrumos. Krievija uzskata, ka šāda loģika ir absurda, jo valsts nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā. Bet tam Maskava jau norādīja: centieni sākt dialogu sankciju valodā ir neproduktīvi.
Ziņu lente
0