Pasaulē

Olivers Stouns pastāstīja, kā ASV vēlējās ieņemt Krieviju

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasАмериканский режиссер Оливер Стоун
Американский режиссер Оливер Стоун - Sputnik Latvija, 1920, 21.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Režisors Olivers Stouns konstatēja, ka Vladimirs Putins nav pieļāvis Krievijas pārvēršanos par ASV vasali.
RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav pieļāvis valsts iespējamo pārvēršanos par ASV "vasali", konstatēja pazīstamais amerikāņu režisors Olivers Stouns, vēsta RIA Novosti.
"ASV varēja kļūt par Krievijas partneri, varēja palīdzēt pēc Māršala plāna parauga, taču tas nenotika naudas dēļ. Volstrītā nolēma, ka Krieviju vajag ieņemt, sagrābt biznesu. Parādījās visi tie oligarhi. Putins tam stājās pretī, sāka aizsargāt valsti. Ja ne viņš, Krievija būtu iznīcināta, tā būtu pārvērtusies par Amerikas vasali."
Американский режиссер Оливер Стоун - Sputnik Latvija
Olivers Stouns
Režisors
Pie tam viņš uzskata, ka visai pasaulei un pašām ASV būtu bijis sliktāk, ja Krievija būtu kļuvusi par "vasali", jo "ASV būtu kļuvušas aizvien spēcīgākas, būtu pārvērtušās par tirāniju".
"Nevienam nedrīkst būt pārāk daudz varas. Tas vienkārši ir dabas likums – ir jābūt līdzsvaram," ir pārliecināts režisors.
Olivers Stouns uzskata, ka Krievija un ASV būtu varējušas sadarboties cīņā ar Covid-19, kā arī "tīrās enerģijas" ražošanas jomā, piemēram, izmantojot KF kodolenerģētiku. Iepriekš vēstīts, ka Stouns jau pērnā gada decembrī vakcinējās ar Krievijas preparātu koronavīrusa profilaksei "Sputnik V".
Vienlaikus, Stouna ieskatā, ASV vēlas, lai tām būtu ārējais pretinieks, - tādos apstākļos iespējams apgādāt ar pasūtījumiem valsts milzīgo militārās rūpniecības kompleksu. Šo lomu pēc kārtas pildīja tādas valstis kā Venecuēla, Irāna un Kuba.
Президент РФ Владимир Путин и американский кинорежиссер Оливер Стоун во время интервью - Sputnik Latvija, 1920, 21.07.2019
Režisors Olivers Stouns vērsies ar neparastu lūgumu pie Krievijas prezidenta
"Kāpēc viņi nevar apstāties? Tāpēc, ka uz likmes ir ļoti liela nauda. Nauda un darījumi. Runa nav par Krieviju. Ja nebūtu Krievijas, tiktu atrasts cits ienaidnieks," viņš paskaidroja.
Viljams Olivers Stouns – amerikāņu kinorežisors, producents un scenārists, vairāku balvu ieguvējs, ieskaitot trīs Amerikas kinoakadēmijas prēmijas. Pirmo "Oskaru" viņš izpelnījās par labāko adaptēto scenāriju filmai "Pusnakts ekspresis", vēl divas statuetes viņš saņēma par filmu "Vads" un "4. jūlijā dzimušais" režisūru.
Olivers Stouns ir pazīstams arī ar saviem dokumentālajiem darbiem, piemēram, 2017. gadā nāca klajā viņa dokumentālā filma par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, bet 2019. gadā viņš iepazīstināja publiku ar filmu "Ukrainas noklusētā vēsture".
15. septembrī Olivers Stouns svinēja savu 75. dzimšanas dienu.
Ziņu lente
0