Krievijā

Novērotāju no Francijas pārsteidz vēlēšanām KF veltītā dezinformācija Rietumos

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasEkrāni ar vēlēšanas iecirkņiem Krievijā
Ekrāni ar vēlēšanas iecirkņiem Krievijā - Sputnik Latvija, 1920, 21.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Var kritizēt kaut kādus konkrētus politiskos procesus, taču nav pieļaujama pasaku stāstīšana, paziņoja Francijas parlamenta deputāts Žeroms Lambērs.
RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Vēlēšanām Krievijā veltītais dezinformācijas līmenis rietumvalstīs vēl aizvien ir augsts, tas pārsteidz un rada bažas, paziņoja Francijas nacionālās sapulces deputāts Žeroms Lambērs, viens no Krievijas Valsts domes vēlēšanu novērotājiem.
Ārvalstu novērotāju delegācija, kurā citu starpā bija arī politiķi un eksperti no Francijas un Serbijas, apmeklēja Krimu, lai novērotu balsošanas gaitu Krievijas Valsts domes vēlēšanās.
"Krievijai veltītās dezinformācijas līmenis Rietumos saglabājas visnotaļ augstā līmenī, un tas rada izbrīnu un bažas," Lambēra teikto citēja RIA Novosti.
Franču politiķis atzīmēja, ka var kritizēt kaut kādus konkrētus politiskos procesus, taču nav pieļaujama pasaku stāstīšana. Kā piemēru Lambērs minēja rakstu kādā nopietnā Francijas izdevumā, kurā bija klāstīts, ka Krievija esot atteikusies no vēlēšanu videonovērošanas sistēmas.
"Kā mēs pārliecinājāmies, minētā videonovērošanas sistēma strādā, funkcionē," konstatēja Lambērs.
Viņš pauda pārliecību, ka Rietumos notiek manipulācijas, centieni manipulēt ar sabiedrisko viedokli.
"Mēs uzskatām, ka tas nav pieļaujams. Var, protams, kritizēt, taču nevar stāstīt pasakas," paziņoja franču deputāts.
2021. gada Krievijas Valsts domes vēlēšanas  - Sputnik Latvija, 1920, 20.09.2021
Krievijā
Kā aizritēja Krievijas Valsts domes vēlēšanas: starptautisko novērotāju pārskats
Vēlēšanas Krievijā šogad notika laikā no 17. līdz 19. septembrim. Krievijas pilsoņi ievēlēja 8. sasaukuma Valsts domes deputātus, 39 reģionālo un vietējo parlamentu pārstāvjus, kā arī 9 reģionu vadītājus.
Pēc 99% protokolu apstrādes Krievijas CVK informēja, ka partija "Vienotā Krievija" ieņem līdera vietu Valsts domes vēlēšanās ar 49,82%, Komunistiskā partija ieņem otro vietu ar 19,00%, trešo vietu – Liberāldemokrātiskā partija (7,49%). Saskaņā ar provizoriskajiem CVK datiem, starp pieciem līderiem ierindojusies arī "Taisnīga Krievija – par patiesību" ar 7,42% un "Jaunie cilvēki" (5,35%).
Ziņu lente
0