Baltijā

Lietuva noraizējusies par Krievijas zvejniecību Baltijas jūrā

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasВыгрузка рыбы в Мурманском морском торговом порту
Выгрузка рыбы в Мурманском морском торговом порту - Sputnik Latvija, 1920, 21.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas pārstāvji Eiropas Padomē pieprasa ierobežot Krievijas zvejniecības apjomus Baltijas jūrā.
RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Lietuvas pārstāvji Eiropas Padomē aicina Eiropas Komisiju samazināt zivju apjomu, ko Krievija izzvejo Baltijas jūrā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RT.
Viļņa uzskata, ka Maskava pārkāpjot zvejniecības noteikumus – nosaka augstas pieļaujamā loma kvotas. Lietuvu visvairāk satrauc mencu, siļķu un ķilavu zvejas apjomi. Turklāt Eiropas valstis cenšoties saglabāt jūras resursus un izmantot tos vienmērīgi, uzsvēra politiķi.
Krievijas Zvejniecības informācijas aģentūras vadītājs Aleksandrs Saveļjevs, komentējot situāciju, paziņoja, ka Krievija ievēro visas starptautiskās vienošanās zvejniecības nozarē.
"Lietuvai ir nenozīmīgi teritoriālie ūdeņi, un viņiem, protams, ir lielas problēmas ar zvejniecību, ko viņi visiem spēkiem cenšas uzvelt Krievijai," viņš pastāstīja RT.
Iepriekš Krievijas vēstnieks Lietuvā Aleksejs Isakovs atzīmēja, ka abu valstu attiecību līmenis joprojām ir ārkārtīgi zems, ņemot vērā Lietuvas nevēlēšanos pāriet pie pozitīvas dienas kārtības jautājumiem. Diplomāts ir pārliecināts, ka šāds viedoklis nav izdevīgs pašai Baltijas valstij.
Ziņu lente
0