Latvijā

AM nolēmusi pārbaudīt iedzīvotāju gatavību krīzes situācijām

NATO militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 21.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrija izstrādājusi testu, kas ļauj spriest, cik lielā mērā cilvēks ir gatavs grūtībām ārkārtas situācijā.
RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Visi, kas vēlas noskaidrot, cik liela mērā gatavi krīzes situācijām, var atbildēt uz Latvijas Aizsardzības ministrijas izstrādātā testa jautājumiem, stāsta Press.lv. Tests pieejams portālā sargs.lv.
AM uzsvēra, ka ārkārtas vai krīzes situācijas var būt saistītas gan ar stihiskām nelaimēm, gan pandēmijām, gan arī kaut kādām kara darbībām. Tamlīdzīgu notikumu rezultātā var būt nepieejams tas, pie kā esam pieraduši: elektrība, internets, mobilie sakari, veikali, degvielas uzpildes stacijas un bankomāti.
Латвийские солдаты - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
2023. gadā Aizsardzības ministrija plāno palielināt karavīriem algu
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzskata, ka tests ir ne tikai izklaidējošs, bet arī informatīvs, piemēram, skolēnam un viņa vecākiem. Kopumā tas būs interesants katram, uzskata ministrs.
Viens no testa mērķiem ir novērtēt esošās zināšanas ārkārtas situāciju pārvaldes jomā, cits – piedāvāt visiem iepazīties ar informāciju bukletā un apspriest to ar bērniem vai vecākiem, paziņoja Pabriks.
Testā ir 10 jautājumi, atbildes uz tiem atrodamas informatīvajā bukletā "Ko darīt krīzes situācijā", ko tāpat laidusi klajā Aizsardzības ministrija.
Ziņu lente
0