Latvijā

"Pamuļķi": Rietumos pasmējās par publiskajām pret Krieviju vērstajām mācībām Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovВоенная техника армии США в Риге
Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevuma Daily Mail pasmējās par "Krievijas uzbrukuma atvairīšanu" Latvijā līdzās garāmgājējiem.
RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Izdevuma "Daily Mail" lasītāji komentēja militārās mācības Latvijā, kuru laikā karavīri "atvairīja" Krievijas "uzbrukumu" apjukušo garāmgājēju acu priekšā, vēsta RIA Novosti.
Daudzi komentētāji pauda pārliecību, ka tādi manevri nenesīs nekādu labubu iespējamas konfrontācijas apstākļos, bet gan tikai kaitēs pašiem valsts iedzīvotājiem.
NATO militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Latvijā
AM iesaka sekot informācijai sociālajos tīklos, lai saņemtu ziņas par mācībām
"Vispār jau jauks mācību paņēmiens. Kur nu vēl reālistiskāk, ļoti atgādina īstus notikumus. Žēl, ja kādam gadīsies infarksts, taču es ceru, ka viņi panāca labus rādītājus mācībās," ironiski izteicās lasītājs ar lietotājvārdu Herpetl.
"Kopš tās Baltijas republikas apvienojās ar NATO/ES/ASV, viņi ir kļuvuši par debiliem pamuļķiem," konstatēja Thebestcountry.
"Šīs valsts valdībai nospļauties par pašu tautu. Paskatieties, kā nobijusies tā nabaga sieviete ar bērnu. Jums vajadzētu kaunēties!" bija sašutis Cllgâm.
"Kādas šausmīgas mācības, publiskas, bērnu acu priekšā. Viņi taču ne dienu nenoturēsies, ja Krievija uzbruks. Bet Krievija neuzbruks. Baltijas valstīm vajadzētu nomierināties. Krievija nav PSRS," piebilda DMreader.
"Tādas lietas nav paredzētas krievu nobiedēšanai. Tās paredzētas Latvijas auditorijai," secināja lietotāji.
Iepriekš internetā parādījās video ieraksts, kurā redzams, kā Latvijas armijas karavīri triecienā ieņem ēkas un šauj ar tukšām patronām garāmgājēju acu priekšā. Mediji vēsta, ka daudzi vietējie iedzīvotāji asi kritizēja amatersonas par tamlīdzīgiem manevriem, jo karavīri nobiedējuši bērnus.
Латвийская армия пошла в народ - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Video
Ieroču žvadzināšana: Latvijas novados bija apskatāma NATO militārā tehnika
Iepriekš Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins Karavīri un zemessargi, protams, nav gribējuši nevienu biedēt, organizējot daļu mācību "Namejs 2021" ar apšaudēm Rīgas centrā, taču, acīmredzot, viņiem vajadzētu uzlabot saziņu ar sabiedrību. , pastāstīja Latvijas radio pārraidē "Nianses". Galkins norādīja, ka būtu daudz vienkāršāk apziņot iedzīvotājus, ja lielāks skaits cilvēku būtu NBS un/vai AM lapu pastāvīgie lasītāji sociālajos tīklos, tomēr, viņš piezīmēja, diezin vai izdosies panākt, lai informāciju izlasītu visi.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks savā lapā Twitter apsolīja darīt vairāk saziņai ar sabiedrību. "Tomēr, mācības pilsētvidē un maksimāli reālos apstākļos turpināsies, jo karavīru uzdevums ir spēt aizsargāt Latviju," viņš uzsvēra.
Ziņu lente
0