Krievijā

Sergejs Lavrovs pastāstīja, ar kādām ES valstīm Krievija ir gatava sarunāties

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время просветительского марафона "Новое знание" в Москве
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время просветительского марафона Новое знание в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atklāja, ka dialogs turpināsies ar Eiropas valstīm, kas tam ir gatavas.
RĪGA, 18. septembris - Sputnik. Krievija negaidīs, līdz Brisele mainīs gaumi – valsts turpinās dialogu ar Eiropas Savienības valstīm, kas tam ir gatavas, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot ES diplomātijas vadītāja Žuzepa Borela izteikumus, vēsta RIA Novosti.
"Eiropas Savienības ārpolitikas dienesta vadītājs Žuzeps Borels nāca klajā ar runu, ko citēja mediji, teiktams, ka "mums ar Krieviju jārunā vienā balsī, Krievija nevēlas runāt ar Eiropas Savienību, bet vēlas runāt ar atsevišķām dalībvalstīm, bet mums jāpanāk, lai visas dalībvalstis pieprasītu Krievijai runāt vienīgi ar Eiropas Savienību," ministrs pastāstīja žurnālistiem.
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Politika
Lavrovs: Krievijas medijiem Rietumos teju vai pieteikts karš
"Absolūti pārsteidzoša loģika. Ne jau mēs, bet gan Eiropas Savienība ir sagrāvusi visu attiecību arhitektūru, kas pastāvēja starp mums un Briseli... Visu iznīcinājusi Eiropas Savienība. Protams, tādā situācijā, kad tā nevēlas neko atjaunot, protams, mēs nesēdēsim, negaidīsim, līdz kāds pie viņiem mainīs gaumi. Mēs sarunāsimies ar tiem, kad tam ir gatavi," uzsvēra Lavrovs.
Šāda loģika – "neviens nedrīkst pats risināt savas darīšanas ar Krieviju, tikai caur Eiropas Savienību", iespējams ir mājiens par to, ka Briselē kāds vēlas pats uzspiest visiem pārējiem agresīvā mazākuma līniju "Ziemeļu straumes 2" kontekstā, atzīmēja ministrs.
Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās pēc valsts apvērsuma Ukrainā un pilsoņu kara sākuma Donbasā. Maskava, atbildot uz Rietumu sankcijām, spēra analoģiskus soļus un jau vairākkārt norādījusi, ka nav produktīvi runāt ar Krieviju sankciju valodā. Bez tam Krievija apliecina, ka nav iejaukta konfliktā Ukrainā un Minskas protokoli par konflikta noregulēšanu uz KF neattiecas.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Pasaulē
Lavrovs: laiks atteikties no ilūzijas par ES – demokrātijas ideālu un vecāko brāli
Ziņu lente
0