Politika

ASV uzskata: Krievija rada lielāko militāro apdraudējumu tuvākos desmit gadus

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasБелый дом в Вашингтоне
Белый дом в Вашингтоне - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pastāvīgā pārstāvja NATO kanditāte uzskata, ka Krievija kļūs par lielāko apdraudējumu tuvāko desmit gadu laikā.
RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Tuvākajā perspektīvā Krievija radīs galveno militāro apdraudējumu NATO valstīm, debatēs ASV Kongresā paziņoja Džuliāna Smita, kas izvirzīta valsts pastāvīgā pārstāvja postenim Ziemeļatlantijas aliansē, vēsta RIA Novosti.
"Krievija rada lielākos ģeopolitiskos draudus Eiropas un Atlantijas reģionam un pilnīgi noteikti radīs lielākos militāros draudus NATO aliansei tuvākajā nākotnē un, protams, tuvāko desmit gadu laikā," teica Smite.
Pandžšīras ielejas iedzīvotāji - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Viedoklis
"Mēs nedrīkstam viņiem atļaut": Rietumi mēģina piekrāpt Krieviju un Ķīnu
Viņa pauda pārliecību, ka laikā kopš 2014. gada, kad sākās krīze Ukrainā, alianse daudz ko panākusi, stiprinot savas iespējas stāties pretī Maskavai, tomēr daudz ko vēl nāksies paveikt.
"Krievijas agresija turpinās, mūsu pienākums ir aicināt Krieviju atbildēt par visām tās darbībām, kas tiek veiktas, izmantojot visus tās instrumentus, vienalga, vai runa ir par konvencionālajām iespējām, iebrukumiem NATO gaisa telpā, iebiedēšanas akcijām vai kiberuzbrukumiem," piebilda ierēdne.
Viņa apsolīja strādāt kopā ar sabiedrotajiem pie ASV nevēlamu seku neitralizācijas, ko varētu nest gāzesvada "Ziemeļu straume 2" ekspluatācijas sākums. Pastāvīgā pārstāvja NATO kandidtāte uzskata gāzesvadu par "sliktu darījumu" un "ģeopolitisku projektu", kas graujot Eiropas, it īpaši Ukrainas" enerģētisko drošību.
Cita starpā Smita atzīmēja, ka turpināš uzdot "grūtus jautājumus" Turcijai un centīsies tai iegalvot, ka PGA sistēmu S-400 iepirkšana Krievijā nav pieļaujama.
Саммит НАТО в Брюсселе, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.08.2021
Viedoklis
"Turēt Krieviju bailēs": NATO pārāk aizrāvusies ar ekoloģiju
Ziņu lente
0