Latvijā

Saeima neatļāva izsniegt Covid-19 sertifikātu personām ar apstiprinātām antivielām

© AP Photo/Alexander ZemlianichenkoДопинг-тест
Допинг-тест - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiem, kuriem ir laboratoriski apstiprinātas antivielas, pret koronavīrusu būs jāvakcinējas Covid-19 sertifikāta saņemšanai.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Latvijas Saeima noraidīja priekšlikumu, saskaņā ar kuru, Covid-19 pārslimojušie, kas nav veikuši testu, bet kuriem ir laboratoriski apstiprinātas antivielas, varētu saņemt Covid-19 sertifikātu un piekļuvi pakalpojumiem, ziņo Тvnet.lv.
Šos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā iesniedza topošas partijas "Republika" deputāti Ēriks Pucens, Vjačeslavs Dombrovskis, Evija Papule, Kaspars Ģirģens un partijas "Par cilvēcīgu Latviju" deputāte Ramona Petraviča.
Вакцина Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Baltijā
Igaunijā salīdzināja vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti
Iepriekš Ēriks Pucens ziņojis, ka ierosinājums pamatots ar to, ka līdz šim aptuveni 20% līdz 23% Latvijas iedzīvotāju varētu būt saslimuši ar Covid-19, savukārt oficiālā statistika liecina, ka vīrusu izslimojuši tikai 7,5% valsts iedzīvotāju. Daudzi izslimojuši bez simptomiem vai neveica testus, lai apstiprinātu slimību.
"Pārliecināt pārslimojušos vakcinēties ir un būs ļoti grūti vai neiespējami, jo viņi uzskata, ka jau ir ieguvuši dabisko imunitāti," sacīja parlamentārietis, piebilstot, ka daļai no šiem cilvēkiem slimības laikā neviens nav norādījis, ka jāreģistrē sava saslimšana ar Covid-19, lai pēc tam iegūtu tiesības saņemt attiecīgo sertifikātu.
Deputāti uzskata, ka tautsaimniecībai un īpaši pakalpojumu jomai ir svarīgi, lai iespējami vairāk cilvēku būtu ar sertifikātiem, jo tā ir "biļete uz brīvu pakalpojumu saņemšanu".
Tomēr Saeima ar balsu vairākumu noraidīja šo iniciatīvu.
Омбудсмен Янсонс Юрис - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Latvijā
Tiesībsargs: obligātā vakcinācija Latvijā jau ir likumīga
Saeimas deputāts, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis debatēs paziņoja, ka šie grozījumi ir pāragri. Viņš pievērsis uzmanību tam, pēc antivielu ainas neesot iespējams pateikt, kad cilvēks ir saslimis un kāda ir viņa aizsardzība pret Covid-19. Ar vakcinētājiem un pārslimojušajiem situācija ir citāda — ir zināms laiks, kad notikusi vakcinēšanās un pārslimošana, norādīja parlamentārais sekretārs.
Iepriekš premjers Krišjānis Kariņš paziņoja, ka tuvākajā laikā Latvijā jāievieš iespēja daudzus pakalpojumus saņemt tikai personas ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.
Kā vienu no piemēriem, kam sekot, Kariņš minēja Dāniju, kas atcēla visus ar Covid-19 saistītos ierobežojumus. Politiķis norādīja, ka gandrīz visi Dānijas iedzīvotāji ir vakcinēti, tāpēc patlaban cilvēki valstī bauda pilnu brīvību.
"Mums ir līdzīga domāšana – vakcinētiem cilvēkiem ir brīvība, un tā ir jānodrošina arī nākotnē. Mūsu valstī iesim uz to, ka būs aizvien vairāk pakalpojumu, kur būs jānorāda Covid-19 sertifikāts," paudis premjers.
Медицинский работник и пациент в отделении анестезиологии и интенсивной терапии в клинической больнице, где оказывают медицинскую помощь больным с COVID-19. - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Latvijā
Epidemiologs: pēc divām nedēļām divkāršosies Covid-19 pacientu skaits
Ziņu lente
0