Latvijā

Rīgā 200 nami var palikt bez apkures: RNP gaida, kad tiks nomaksāti parādi

© Pixabay / GoerglКот на батарее
Кот на батарее - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
RNP pārvaldīšanā esošo māju parādu kopsumma sasniegusi gandrīz 700 000 eiro, ja iedzīvotāji nesegs parādus, viņu mājas var palikt bez apkures.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Kopš 15. septembra "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pārvaldīšanā esošajām dzīvojamajām mājām sāka pieslēgt apkuri. No 2600 RNP apsaimniekotajām ēkām aptuveni 200 ir parādi: ja iedzīvotāji neizlems, kā tos dzēst, radiatori viņu mājās var palikt auksti, vēsta Press.lv.
Saskaņā ar spēkā esošajām normām, ja kādā mājā ir vairāki ļaunprātīgi nemaksātāji, visa māja var palikt bez apkures.
Siltuma padeves regulators - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
RNP piedzīs parādus par apkuri ar jaunām metodēm: ko vērts zināt
Kopējā apkures parādu summa RNP apsaimniekotajām ēkām ir aptuveni 700 000 eiro, informēja kompānijas valdes priekšsēdētājs Rolands Neimanis.
"Rīgas namu pārvaldnieks" sarunājas ar māju-parādnieku iedzīvotājiem. Viņiem jāvienojas, kādā veidā tiks segts parāds. Viens no variantiem — samaksāt parādu no uzkrājumiem nākamajiem remontdarbiem, sacīja Neimanis.
Viņš arī atzīmēja, ka ne vienmēr cilvēki nemaksā ļaunprātīgi. Tāpēc RNP informē iedzīvotājus arī par iespējām saņemt Rīgas domes pabalstus.
Iepriekš ziņots, ka jau šoruden "Rīgas namu pārvaldnieks" nodos parādu piedzišanas funkciju trešajām personām (kolektoriem).
Замок на двери здания. - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Pamats dzīvokļa piespiedu atvēršanai Latvijā: kurš un kādā gadījumā ir uz to tiesīgs
Galvenās pārmaiņas "Rīgas namu pārvaldnieka" klientiem – kolektoru kompānija publicēs informāciju par parādniekiem atbilstošā reģistrā, kas apgrūtina parādniekiem kredītu saņemšanu.
Turklāt kolektori varēs piedzīt komisiju par piedziņas procesu līdz 17 eiro apmērā.
RNP pieprasījis apmaksāt parādus līdz 20. septembrim, lai klientiem nenāktos segt arī papildu izdevumus par piedziņas procesu.
Iepriekš vēstīts, ka pērn RNP mainīja pieeju informācijas apmaiņā ar klientiem, kuri nav savlaicīgi norēķinājušies par pakalpojumiem, un sāka izsūtīt atgādinājumus par maksājuma termiņu un kavējumu. Kopumā pakalpojumu apmaksas disciplīna kopš jaunās sistēmas ieviešanas uzlabojusies par 30%, atzīmēja uzņēmumā.
Vienlaikus RNP strādāja pie parādu piedziņas. Apkures sezonas sākumā neapmaksāto rēķinu summa sasniegs apmēram 1,5 miljonu eiro. Pirms gada parāds sastādīja 2,6 miljonus eiro.
Жилой дом в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Rīgas iedzīvotāji saņēma vēstules ar prasību demontēt balkonu stiklojumu
Pēdējā mēneša laikā RNP speciālisti vairākkārt tikušies arī ar uzņēmuma "Rīgas siltums" pārstāvjiem jautājumā par bezcerīgo parādu norakstīšanu. Vēstīts, ka pārrunās panākts vērā ņemams progress, tāpēc iespējams, līdz nākamajai apkures sezonai daļa bezcerīgo parādu tiks norakstīta. Tas varētu būtiski atvieglot apkures pieslēgumu, šobrīd tas rada problēmas lielo parādu dēļ.
Pērn RNP strādāja ar zaudējumiem 4,6 miljonu eiro apmērā. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 13% - līdz 55,6 miljoniem eiro.
Ziņu lente
0