Latvijā

Opozīcijas deputātiem neizdevās gāzt Pavļutu

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 2.septembra sēdeПервое очное заседание Сейма, 2 сентября 2021 года
Первое очное заседание Сейма, 2 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar balsu vairākumu Saeima noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu izteikt neuzticību veselības ministram Danielam Pavļutam.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Saeima ar balsu vairākumu noraidīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumu izteikt neuzticību veselības ministram Danielam Pavļutam, ziņo LSM.lv.
Par ministra demisiju nobalsoja 34 Saeimas deputāti, pret – 50.
ZZS līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars pārmeta Pavļutam to, ka Latvija ieņem pēdējo vietu Eiropā attiecībā uz iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19, kā arī haosu saistībā ar sejas masku valkāšanu, īpaši skolās, kā arī par problēmām skolēnu testēšanā un neatbilstošu vakcīnu ievadīšanu pusaudžiem.
"Kāpēc daudzi nevakcinējas pret Covid-19? Tāpēc, kanetic valdībai, netic politiķiem," paudis Tavars. Viņaprāt, "ja veselības ministrs sabiedrībai sniegtu "godīgas atbildes", cilvēki saprastu un vakcinācijas aptvere būtu lielāka."
Valērijs Agešins ("Saskaņa") arī aicināja atbalstīt Pavļuta demisiju. Pēc viņa teiktā, šajā amatā būtu jābūt profesionālim, kompetentam cilvēkam, kam "ir sajēga par medicīnu" un to, kā šo nozari vadīt.
Par ministru iestājās Veselības ministrijas Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis ("Attīstībai/Par!"). Viņš atzīmēja, ka Pavļutam krīzes laikā izdevies panākt "daudz vairāk nekā citiem ministriem miera laikos": uzsākts darbs pie mediķu atalgojuma jaunā modeļa, izstrādāts onkoloģisko slimību ierobežošanas plāns.
Viņš arī piebilda, ka salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm Covid-19 izplatībā Latvijā nav tik strauja, jebkuram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja vakcinēties, bet veselības aprūpes nozare daudz gatavāka jauniem uzliesmojumiem. Drošības pasākumi padarīti vienkāršāki un saprotamāki sabiedrībai, uzskata Durītis. Turklāt līdz šīm pilnībā pret koronavīrusu vakcinēti 42% Latvijas iedzīvotāju.
"Varēja būt savakcinēts vairāk," atzina deputāts, atzīmējot, ka iepriekš Saeima noraidīja daudzas Veselības ministrijas iniciatīvas, kas varētu stimulēt vakcināciju, piemēram, mediķu, sociālo centru darbinieku un pedagogu obligātā vakcinācija. Dūrītis tāpat atzīmēja, ka daļa opozīcijas šajā pandēmijā rīkojusies destruktīvi, piemēram, noliedzot pandēmijas faktu.
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
Veselības ministrija: jārēķinās ar to, ka būs jāvērtē nepieciešamība ieviest ierobežojumus
Ziņu lente
0