Latvijā

No centra "Mucenieki" aizbēguši 85 migranti, pusi pārtvēra Lietuvā un Polijā.

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр размещения беженцев в Муцениеки
Центр размещения беженцев в Муцениеки - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš augusta sākuma patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki" patvaļīgi pameta 85 migranti, taču 45 no tiem vēlāk tika aizturēti Lietuvā un Polijā un nogādāti atpakaļ Latvijā, ziņo Valsts robežsardze.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. No 12. augusta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārziņā esošo patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Mucenieki atstājuši 85 ārzemnieki. Vēlāk 45 no tām tika pārtverti Lietuvā un Polijā. Atbilstoši spēkā esošajai starptautiskajai kārtībai viņus nogādāja atpakaļ Latvijā, informē BNN.
Latvijā migrantus ievietoja aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centros, kuri ir Valsts robežsardzes pārziņā. Atšķirībā no patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki", aizturēto ārzemnieku izvietošanas centri, ir slēgta tipa iestādes. Patlaban varas iestādes novērtē, kā rīkoties tālāk attiecībā uz agrāk saņemtajiem patvēruma lūgumiem.
Афганские беженцы на польско-белорусской границе, 1 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 11.09.2021
Latvijā
PMLP vadītāja: mēs nevaram vienkārši atteikt patvēruma meklētājam
Tas liecina, ka Latvijas un Baltkrievijas robežu šķērsotājus neinteresē Latvijas aizsardzība, paziņoja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.
Jau ziņots, ka lielākā daļa nelegālo migrantu, kas ierādījās Latvijā no Baltkrievijas, ir Irākas pilsoņi. Ja Irākā viņiem draudētu vajāšana no valsts varasiestādēm, viņi jau būtu aizturēti citu valstu lidostās, tāpēc Pujāts ir pārliecināts, ka vairums no viņiem ļaunprātīgi izmanto patvēruma procedūru un ir uzskatāmi par ekonomiskā labuma meklētājiem.
Tāpat Pujāts kritiski komentēja neseno patvēruma meklētāju centra iemītnieku protestu Muceniekos. Ņemot vērā, ka valsts sakarā ar Covid-19 ieviesusi centrā karantīnu, acīmredzot, daļai centra iemītnieku neizdevās "mukt prom", tāpēc nelegāli sarīkoja nekārtības un kūdījuši bērnus rāpties uz centra teritorijas žoga un to sabojāt. Šīs darbības robežojušās ar huligānismu, paziņoja Pujāts.
Забор на границе Латвии и России - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
Drīz sāksies dzeloņstiepļu žoga uzstādīšana uz robežas ar Baltkrieviju
Atgādinām, ka no 11. augusta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados un Daugavpilī izsludināts ārkārtējās situācijas režīms, jo krasi pieaudzis mēģinājumu skaits nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu. No 10. augusta novērsti 1166 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu.
Lietuva, Latvija un Polija pārmet Minskai migrācijas krīzes radīšanu. ES apgalvo, ka Baltkrievija izmanto migrantus kā "hibrīdieroci" pret ES, kopš savienība ieviesusi sankcijas pret Minsku.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Minska vairs necentīsies savaldīt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm: Rietumu sankciju dēļ tam nav "ne naudas, ne spēku".
Ziņu lente
0