Latvijā

Neuzmanības dēļ: Pabriks pastāstīja par negadījuma iemeslu Ādažu poligonā

© Sputnik / Oksana DzhadanВоеннослужащие блока НАТО
Военнослужащие блока НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību "Namejs" laikā Ādažu poligonā cietuši trīs sabiedroto spēku karavīri - incidenta iemesls ir kareivju komandiera neuzmanība, paziņoja Artis Pabriks.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Artis Pabriks pastāstīja par 10. septembra negadījuma iemeslu Ādažu poligonā, kura rezultātā cietuši trīs karavīri.
Intervijā Latvijas Radio ministrs skaidroja, tas saistīts ar neuzmanību no šos karavīrus uzraugošajiem cilvēkiem.
NATO militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Latvijā
AM iesaka sekot informācijai sociālajos tīklos, lai saņemtu ziņas par mācībām
"Viņi vienkārši atradās mācību šāviņiem nedaudz par tuvu un cieta gaisa spiediena rezultātā. Tie bija, protams, mācību šāviņi. Bet netika ievērota distance," teica ministrs.
Viņš uzsvēra, ka ar cietušo karavīru veselību viss būs kārtībā.
"Negadījumi, protams, gadās, kad notiek liela mēroga mācības. Tā ir paaugstinātas bīstamības zona. Tam ir jāpievērš uzmanība,"piebilda Pabriks.
Atgādinām, ka 30. augustā visā Latvijā startēja Nacionālo bruņoto spēku mācības "Namejs 2021", kurās piedalās arī karavīri no Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, ASV, Kanādas, Vācijas un citām NATO dalībvalstīm. Mācības noslēgsies 3. oktobrī.
Ziņots, ka ieplānoti divi mācību posmos. Pirmajā no tiem tiks izspēlēta reakcija uz hibrīddraudiem, bet otrajā karavīri pāries pie klasiskajām mācībām – karadarbības metožu izspēles.
No desmit tūkstošiem mācībās iesaistīto karavīru, apmēram 600 ieradušies no citām valstīm. uzsvērsim vēlreiz: īpaša vieta mācībās "Namejs 2021" piešķirta Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei "Sudraba bulta".
NATO karavīri Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Viedoklis
Manevri Rīgā – mācība krievvalodīgajiem!
Ziņu lente
0