Pasaulē

Lukašenko: Rietumi piever acis uz cilvēktiesību pārkāpumiem

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES nemulsina Covid-19 ierobežojumu pretinieku protesta akciju izkliedēšana un cietsirdīga izturēšanās pret bēgļiem Latvijā, Lietuvā un Polijā, norāda Baltkrievijas prezidents.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Rietumu valstis piever acis uz pašu pienākumu rupjajiem pārkāpumiem cilvēktiesību jomā uz ES austrumu robežas, paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko Kolektīvās drošības līguma organizācijas (KDLO) dalībvalstu samitā Dušanbē, ziņo Sputnik Baltkrievija.
"Pēdējās nedēļās vien uz robežas ar Poliju, Lietuvu un Latviju teju katru dienu notiek incidenti, kuros pārceļotājus no Afganistānas un citām valstīm, piemēram, Irākas vai Sīrijas, cietsirdīgi ar varu dzen pāri robežai uz Baltkrieviju. Es pat nerunāju par to, kā viņi savā valstī izrēķinās ar saviem iedzīvotājiem, kas iznāk ielās un likumīgi pauž savu viedokli, piemēram, par Covid-19 ierobežojumiem," sacīja Lukašenko.
Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Latvijā
Draudi suverenitātei: Rīga noraida Minskas lūgumu nopratināt SS latviešu leģionārus
Viņaprāt, Rietumu dubultie standarti izpaužas arī aktīvajos mēģinājumos nožogoties no migrācijas problēmas uz KDLO rietumu robežas.
"Tukša, nevienam nevajadzīga iecere. Taču, ieskatoties dziļāk, varam runāt par jaunu norobežojuma līniju veidošanu Eiropā - ar dzeloņstieples palīdzību. Faktiski, dialoga vietā starptautisko problēmu risināšanai atgriežas aukstā kara laika primitīvā pieeja," sacīja republikas prezidents..
Lietuva, Latvija un Polija pārmet Minskai migrācijas krīzes radīšanu. ES apgalvo, ka Baltkrievija izmanto migrantus kā "hibrīdieroci" pret ES, kopš savienība ieviesusi sankcijas pret Minsku. Kopš 10. augusta novērsti 1166 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu.
Афганские беженцы на польско-белорусской границе, 1 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 11.09.2021
Latvijā
PMLP vadītāja: mēs nevaram vienkārši atteikt patvēruma meklētājam
Lietuva un Latvija uz robežas ar Baltkrieviju uzceļ, dzeloņstiepļu žogus, lai neļautu nelegāliem migrantiem iekļūt valsts teritorijā.
Par migrācijas krīzi Viļņa vaino Minsku, taču Baltkrievija norāda, ka robežsardzes pienākumus veic pietiekami augstā līmenī.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Minska vairs necentīsies savaldīt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm: Rietumu sankciju dēļ tam nav "ne naudas, ne spēku".
Baltkrievijas robežsargi jau vairākkārt ziņojuši: viņi vēro, kā Lietuva, Polija un Latvija ar varu padzen migrantus uz Baltkrievijas teritoriju.
Афганские беженцы на латвийско-белорусской границе, 1 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Pasaulē
Baltkrievija paziņoja par nodomu izstāties no readmisijas līguma ar ES
Ziņu lente
0