Latvijā

Pērn Latvijā noslīkuši vairāk, nekā 100 cilvēki

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasПляжный отдых в Турции
Пляжный отдых в Турции - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzu gadu garumā valstī nepievērš pietiekami uzmanības tam, ka Latvijā ir ļoti liels noslīkušo skaits, uzskata Latvijas peldēšanas federācijas valdes priekšsēdētājs.
RĪGA, 16. septembris — Sputnik. 2020. gadā Latvijā noslīkuši 129 cilvēki, kas ievērojami pārsniedz Eiropas Savienības vidējo rādītāju, raksta BВ.lv.
Eiropas Savienībā uz 100 000 iedzīvotāju vidējais noslīkušo rādītājs ir 1,1–1,5, bet Latvijā – 6,8, kas ir ceturtais biežākais ārējās nāves cēlonis valstī.
Плачущий ребенок - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Pasaulē
Pusotrs miljons bērnu visā pasaulē kļuvuši par bāreņiem Covid-19 dēļ
Jau vairākus gadus Latvijas peldēšanas federācija pievērš īpašu uzmanību šai problēmai, bet tā joprojām paliek neatrisināta un glābšana atstāta pašu slīcēju rokās.
Bērniem līdz 14 gadu vecumam noslīkšana ir galvenais nāves cēlonis – 43% gadījumu. 2020. gadā starp bojā gājušajiem ūdenī nomira katrs piektais jaunietis vecumā no 15 līdz 24 gadiem.
"Katrs otrais bērns ir noslīcis. Pagājušajā gadā kopumā tie ir 10, un tas ir vairāk nekā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušie. Attīstītās Eiropas un pasaules valstīs šādi dati nebūtu atstāti bez uzmanības, bet Latvijā jau ilgstoši šī traģiskā situācija tiek uztverta samērā vienaldzīgi," norāda Latvijas peldēšanas federācijas valdes priekšsēdētājs Aivars Platonovs.
Mēdz uzskatīt, ka pieaugušie noslīkst biežāk, taču statistika liecina par citu tendenci. Ik gadu vairāk nekā 100 cilvēki nonāk slimnīcā pēc slīkšanas vai citiem negadījumiem uz ūdens un trešdaļa no tiem ir bērni vai jaunieši.
Ziņu lente
0