Latvijā

Kariņš pret eksprestestiem: jāseko Lietuvas piemēram

© REUTERS / Francisco SecoПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija, 1920, 16.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministru prezidents neatbalsta Ekonomikas ministrijas piedāvājumu ļaut pret koronavīrusu nevakcinētajiem cilvēkiem saņemt pakalpojumus, ja viņi nodos eksprestestu.
RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Būtu labāk, ja nevakcinētie cilvēki nevarētu saņemt pakalpojumus uz Covid-19 eksprestesta rezultātu pamata, sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes".
Iepriekš Ekonomikas ministrija ierosināja ļaut pret koronavīrusu nevakcinētajiem cilvēkiem saņemt pakalpojumus, ja viņi nodos ātro siekalu testu, kā to dara Vācijā un Austrijā. Pēc ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga teiktā, testa cena sastādīs 5-6 eiro, un par to jāsamaksā pakalpojumu saņēmējam. Taču tas būs daudz lētāk nekā pašreizējās testa izmaksas laboratorijās apmēram 30 eiro vērtībā.
Tests Covid-19 antivielām  - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Latvijā
Nevakcinētajiem maksāt 5 eiro par ieeju veikalā: Latviju tuvina obligātajai vakcinācijai
Pēc Kariņa teiktā, ātrie siekalu testi Covid-19 noteikšanai nav pietiekami uzticami. Premjers uzskata, ka būtu labāk, ja pret Covid-19 nevakcinētie cilvēki varētu saņemt noteiktos pakalpojumus, uzrādot vienīgi negatīvu PĶR rezultātu.
Viņaprāt, Latvijai būtu jāseko Lietuvas piemēram un tuvākajā laikā jāievieš iespēja daudzus pakalpojumus saņemt tikai personām ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.
"Es domāju, ka šis ir virziens, kurā mums jāskatās. Lietuva ir priekšā mums saslimstības, hospitalizācijas un mirstības ziņā. Tas šķiet viens loģisks solis, ko viņi ir spēruši. Es domāju, ka tas arī ir virziens, kurā mēs iesim," teica valdības vadītājs.
Lietuvā kopš pirmdienas ir stājušies spēkā jauni ierobežojumi, kas lielākoties attiecas uz nevakcinētiem valsts iedzīvotajiem. Viņiem tostarp ir aizliegts apmeklēt 186 lielveikalus un saņemt dažus pakalpojumus.
Ziņu lente
0