Latvijā

AM iesaka sekot informācijai sociālajos tīklos, lai saņemtu ziņas par mācībām

NATO militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz jautājumu, kāpēc mācību iecirknis Rīgā nav ierobežots, Aizsardzības ministrijas pārstāvis atbildēja, ka vajadzēja panākt augstu reālisma līmeni.
RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Karavīri un zemessargi, protams, nav gribējuši nevienu biedēt, organizējot daļu mācību "Namejs 2021" ar apšaudēm Rīgas centrā, taču, acīmredzot, viņiem vajadzētu uzlabot saziņu ar sabiedrību, pastāstīja Aizsardzības ministrijas pārstāvis Kaspars Galkins Latvijas radio pārraidē "Nianses".
Aizvadītajā nedēļā sociālos tīklus aplidoja Rīgas centrā tapis video ieraksts: mācību laikā kareivis, piespiedies pie sienas, šauj ar tukšām patronām uz ēkas pusi Skolas un Elizabetes ielu stūrī. Viņš nobiedēja bērnu garāmejošās sievietes rokās.
Preses relīzē, kas publicēta Latvijas armijas vietnē, teikts, ka ap zonu, kurā notika mācības, stāvēja kareivji un brīdināja garāmgājējus, kā arī ieteica izvēlēties citu maršrutu. Viņi vērsušies arī pie video ierakstā redzamās sievietes, taču viņa nolēmusi iet tālāk.
Tomēr komentārā medijiem AM pārstāvis atvainojās par šo incidentu.
Galkins uzsvēra, ka tas bijis vienīgais incidents vai, iespējams, apstākļu sakritība.
Taujāts, kāpēc mācību iecirknis Rīgā nav ierobežots, Aizsardzības ministrijas pārstāvis atbildēja, ka vajadzēja panākt augstu reālisma līmeni, jo karavīriem un zemessargiem jāmācās strādāt vietās, kur nav novilktas lentes ar brīdinājuma zīmēm. Viņiem jānovērtē situācija un jāizdara secinājumi, ko un kā darīt – tāds bijis organizēto mācību mērķis.
NATO karavīri Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Viedoklis
Manevri Rīgā – mācība krievvalodīgajiem!
Viņš apliecināja, ka neviens mācību "Namejs 2021"dalībnieks nevēlas biedēt iedzīvotājus, vēl vairāk, bruņotie spēki centušies ar mediju un sociālo tīklu starpniecību, piemēram, Latvijas NBS, Zemessardzes un Aizsardzības ministrijas lapās savlaicīgi brīdināt iedzīvotājus par to, ka mācību epizode notiks netālu no AM ēkas.
Galkins norādīja, ka būtu daudz vienkāršāk apziņot iedzīvotājus, ja lielāks skaits cilvēku būtu NBS un/vai AM lapu pastāvīgie lasītāji sociālajos tīklos, tomēr, viņš piezīmēja, diezin vai izdosies panākt, lai informāciju izlasītu visi.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks savā lapā Twitter apsolīja darīt vairāk saziņai ar sabiedrību. "Tomēr, mācības pilsētvidē un maksimāli reālos apstākļos turpināsies, jo karavīru uzdevums ir spēt aizsargāt Latviju," viņš uzsvēra.
NBS mācības "Namejs 2021" ar Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Polijas kareivju dalību ilgs līdz 3. oktobrim.
Atsevišķi pasākumi notiks arī blīvi apdzīvotos rajonos. Piemēram, šodien un rīt armijas bāzē Daugavgrīvā turpināsies šaušanas mācības. NBS lūdza iedzīvotājus būt saprotošiem un atvainojās par neērtībām.
Ziņu lente
0