Mācībās "Rietumi 2021" pirmo reizi organizēts masveida desants naktī

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasDesantēšana
Desantēšana - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija precizēja, ka mācībās pie Pleskavas iesaistītas vairāk nekā 20 kara transporta aviācijas lidmašīnas Il-76.
RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Gaisa desanta spēku vienība no Pleskavas pirmo reizi organizēja vairāk nekā 600 karavīru un 30 kara tehnikas vienību desantu naktī Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību "Rietumi 2021" ietvaros.
"Strugi Krasnije poligonā Pleskavas apgabalā pirmo reizi naktī tika īstenots masveida desants – vairāk nekā 600 karavīri pilnā ekipējumā, ar ieročiem un aprīkojumu, kā arī 30 militārās desanta mašīnas BMD-2K-AU, BMD-4M un bruņutransportieri," pastāstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.
Учения Запад-2021 в Нижегородской области - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Pasaulē
Mācības "Rietumi" tikai sākušās, bet Ukraina jau vairo melus
Vienību darbības tika koordinētas ar mūsdienu navigācijas kompleksiem un naktsredzes iekārtām. Pēc desantēšanās karavīri "ieņēma" lauka aerodromu un likvidēja nosacīto pretinieku. Desantniekus atbalstīja artilērija un pretgaisa aizsardzības līdzekļi.
Krievijas AM precizēja, ka mācībās pie Pleskavas iesaistītas vairāk nekā 20 kara transporta aviācijas lidmašīnas Il-76, kas vienlaikus izsēdināja gaisa desanta vienības no 600-4000 metru augstuma divos laukumos.
Aviāciju piesedza iznīcinātāju Su-30SM un armijas aviācijas helikopteri Mi-8MTŠ un Ka-50, bet gaisa ierindu vadīja tālās radiolokācijas lidmašīnas A-50U un Il-22-SURT.

Mācības "Rietumi 2021"

Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku kopīgās stratēģiskās mācības notiek reizi divos gados saskaņā ar abu valstu prezidentu lēmumu.
Šogad mācības ir abu valstu bruņoto spēku kopīgo treniņu noslēguma posms. Spēku praktiskās darbības ilgs līdz 16. septembrim deviņos poligonos Krievijā, Baltijas jūras akvatorijā, kā arī piecos poligonos Baltkrievijā.
Ziņu lente
0