Latvijā

Garāmgājēji mūk malā, bērni raud: karavīri sarīkojuši šaušanu Rīgas ielās

NATO karavīri Rīgas centrā - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militāro mācību "Namejs 2021" gaitā karavīri izvērsa karadarbību ielās – līdzās pastaigā izgājušiem rīdziniekiem.
RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Līdztekus mācībām poligonā karavīri, mācību "Namejs 2021" dalībnieki, parādījās Rīgas ielās un nobiedēja pilsētniekus. Tīmeklī publicēts video ieraksts no mācībām pilsētā. Tajā redzams, ka daļa iedzīvotāju ir nobijušies, citi turas atstatu, tomēr ar interesi filmē notiekošo.
Latvijas Aizsardzības ministrija jau atvainojusies. Resora pārstāvji atzina, ka esot grūti izvairīties no neparedzētām situācijām, un tas esot pārpratums, ka militārpersonas izgājušas pilsētvidē un nobiedējušas pastaigā izgājušos iedzīvotājus.
Iepriekš vēstīts, ka militārās mācības "Namejs 2021" Latvijā turpināsies no 30. augusta līdz 3. oktobrim, tajās piedalās Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, ASV, Kanādas, Vācijas un citu NATO dalībvalstu kareivji.
Mācības ieplānotas divos posmos. Pirmajā tiek izspēlēta reakcija uz hibrīddraudiem, bet otrajā karavīri pāries pie klasiskajām mācībām ar mērķi izspēlēt karadarbības metodes.
Американские военные передают привет - Sputnik Latvija, 1920, 31.08.2021
Latvijā
Uz veselu mēnesi Latvija pārvērtīsies par NATO poligonu
No mācībās iesaistītajiem desmit tūkstošiem kareivju apmēram 600 atbraukuši no citām valstīm. AM atklāja, ka manevri notiks ne tikai specializētajos poligonos, bet arī uz ceļiem, vismaz pa tiem pārvietoties militārā tehnika uz mācību norises vietām. Tāpēc galvaspilsētas un citu reģionu iedzīvotāji lūgti uzmanīties, kā arī izturēties saprotoši.
Ziņu lente
0