Pasaulē

"Delta" paveids: fiksēts jauns specifisks simptoms

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasCovid-19 testu veikšana
Covid-19 testu veikšana - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīruss vēl aizvien nav līdz galam izpētīts, un tā mutācijas dažkārt iedzen zinātniekus strupceļā.
RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Koronavīrusa Covid-19 paveids "delta" ir daudz virulentāks nekā agrākie, turklāt tam ir simptomi, kas iepriekš citu paveidu infekcijas gadījumā netika reģistrēti gandrīz nekas, stāsta Ļvovas diagnostikas centra galvenais ārsts Tarass Žiraveckis, vēsta Jauns.lv.
"Pacienta stāvoklis bieži vien ir kompensēts, un vienā acumirklī strauji pasliktinās. Jaunais simptoms ir saistīts ar gremošanas problēmām. Pacienti dažkārt apraksta šo simptomu kā sāpes jostasvietā vai muskuļu sāpes," ārsts pastāstīja savā lapā Facebook.
Вакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 13.08.2021
Pasaulē
Pfizer vakcīnas efektivitāte pret "delta" štammu nepārsniedz 42%, Moderna – 76%
Viņš uzskata, ka pacientiem vecumā virs 35 gadiem, kuri inficējušies ar paveidu "delta", noteikti nepieciešama terapija un zāles. Pat nedaudz paaugstinātas temperatūras apstākļos nelīdzēs vienīgi profilakse un liels daudzums šķidruma.
"Diemžēl šoreiz britu zinātniekiem ir taisnība – mutants ietekmē mūs citādi. Uzklausiet ārstu ieteikumus mājās, citādi nāksies klausīt slimnīcā," uzsvēra Žiraveckis.
Atgādināsim, ka aizvadītās diennakts laikā valstī veikti 14 605 Covid-19 testi, reģistrēti 135 jauni infekcijas gadījumi.
Četri pacienti ar diagnosticētu Covid-19 miruši. Divi no viņiem piederēja pie 60-69 gadu vecuma grupas, divi – pie 70-79 gadu vecuma grupas.
Ziņu lente
0